Sportski, kulturni i zabavni programi predstojećih Ljubičevskih konjičkih igara biće najbogatiji u istoriji ove manifestacije koja sve očiglednije prerasta u pravi nacionalni brend. – „Ovogdišnje, 47. Ljubičevske konjičke igre, obeležiće bogat program, raznolikost kulturnih sadržaja, privlačna turistička ponuda, tradicionalno kvalitetna sportska takmičenja na Hipodrom i druge manifestacije tako da s pravom očekujemo dobru posetu na svim priredbama kao i dolazak velikog broja turista tih dana u naš grad, kaže za „Braničevo Danas“ Dejan Savić, direktor Turističke organizacije Požarevac, u kojoj je po pravilu sredinom svakog avgusta najživlje i najprometnije.

Program je već odštampan. Počinjemo 28. avgusta u 19 časova, drugim, velikim međunarodnim karnevalom u Požarevcu, koji je ustanovljen prošle godine, obezbedjujući Požarevcu jedinstvenu priliku da se promoviše pred posetiocima u gradovima iz drugih krajeva naše zemlje i inostranstva odakle nam dolaze karnevalske grupe kod koji i mi gostujemo. S obzirom da se radi o više od 30 grupa koje dolaze iz Srbije, bivših jugoslovenskih republika, Italije, Bugarske, Rumunije… Očekujemo oko bezmalo 800 učesnika u karnevalskim povorkama. Ove godine karneval će trajati dva dana. Najpre u Požarevcu a drugog dana u Kostolcu. Nakon karnevala u Kostolcu, uveče ćemo na Gradskom trgu u Požarevcu imati tradicionalni koncert Baletskog studija „Amadeus“ sa prijateljima. Nedelja i ponedeljak su rezervisani za popularne emisije RTS-a „Žikina šarenica“ i „Pesma I bingo“. U utorak je na programu koncert Zvonka Bogdana sa osam tamburaša, sreda je dan posvećen Saboru trubača u Guči. Pre toga imaćemo defile kulturno-umetničkih društava Braničevskog okruga i, naravno, njihov nastup na centralnoj bini. Četvrtak je predviđen za ljubitelje rok muzike. Dolazi nam u goste „Riblja čorba“, a petak je, po tradiciji rezervisan za otvaranje Igara. Imaćemo svečani defile, nakon toga nastup učenika Muzičke škole, odnosno više orkestara različitog tipa i na kraju koncert „Zvezda granda“ i vatromet“, ističe Savić od koga saznajemo i to da će po prvi put ove godine, u subotu, 4. septembra, na Trgu biti organizovan neki kulturno-muzički sadržaj. Biće to, po svoj prilici, nastup Dejana Cukića, uveče, sa početkom u 21 sat. Uporedo sa tim, u subotu i nedelju na Hipodromu, odvijaće se sportska takmičenja. U subotu je polufinale nadmetanja u višeboju a u nedelju veliko finalno takmičenje.Očekuje se dobra promociju svih događaja s obzirom da će ih medijski pokrivati nacionalne i regionalne informative kuće.

Sve pripreme konjičkih događanja i pratećih manifestacija teku prema utvrđenom redosledu i planu. Po Savićevim rečima, krenulo se na vreme, veliki deo aktivnosti završen je blagovremeno. Evidentan je napor organizatora da se nekim novim detaljima Igre oplemene i osavremene u čemu ima uspeha.

Glavni sponzor ovogodišnjih LjKI je Grad Požarevac. Budžetska sredstva planirana za ovogodišnju manifestaciju su na nivou od 14 do 15 miliona dinara ali će veliku podršku Igre imati i od strane brojnih sponzora. Tradicionalno veliki oslonac su javna preduzeća i ustanove kao i na jači privredni sistemi regionalnog i nacionalnog značaja.

– Ove godine smo veoma aktivno nastupili prema potencijalnim sponzorima koji su nacionalni brendovi u različitim privrednim granama i predstavljaju najvitalnije delove naše privrede. Njihovo sponzorstvo biće dragoceno za naše Igre ali će i oni, istovremeno, imati koristi od toga zahvaljujući masovnosti koju obezbeđujemo za njihovu promociju. Na nama je da zadržimo kvalitetan program, da ga unapređujemo svake godine, stvarajući samoodržive Igre, koje će, u jednom figurativnom smislu, postati isplativa fabrika sa novim radnim mestima“, istakao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari