Na Međunarodnom sajmu u Beogradu opština Veliko Gradište, zajedno sa firmom „Silver lake“, predstavila je svoje već poznate i nove turističke potencijale koji ovu komunu svrstavaju među najpoželjnije turističke destinacije u Srbiji.

Prema rečima predsednika opštine, Dragana Milića, u ponudi su novoizgrađeni hotel sa oko 150 kreveta kao i mnogo privatni objekti pogodni za smeštaj turista. – Posedujemo kongresnu dvoranu sa oko 200 mesta kojom je na Srebrnom jezeru omogućen i zimski turizam. U ponudi se nalaze još i sportski tereni, Akva park kapaciteta od 1.500 mesta, kao i turistički brod sa 200 mesta koji posetioce prevozi do Golubačkog grada. Nadamo se da će na Srebrnom jezeru, odnosno u Velikom Gradištu, ove godine prenooćište zatražiti više od 150.000 turista. Svi koji budu posetili našu opštinu, susrešće se sa raznovrsnim sadržajima i upoznati sa mnogim prirodnim bogastvima ovog područja. Nadam se da ćemo ambicije koje imamo u što kraćem roku realizovati i postati najznačajnija turitička destinacija u Srbiji – rekao je Milić.

Međunarodni sajam je bio prilika da se Srebrno jezero kao turistička destinacija još više približi turistima. Tako se, kako je naglasio direktor „Silver Lake Investment-a“ Milan Slavinski, posetioci mogu bliže upoznati sa prirodnim lepotama ovog područja. Pored smeštajnih objekata, opština Veliko Gradište, turistima nudi i brojne manifestacije koje, iz godine u godinu, posećuje sve veći broj turista. „Kulturno leto“ počinje početkom maja i traje do septembra a, kako je podsetila direktorka Turističke organizacije Nataša Bonić, jedna od najstarijih manifestacija koja se već 40 godina unazad organizuje su Alaske večeri. – Takođe jedna od interesantnih manifestacija je i „Pasuljijada“, poznata po pasulju gradištancu, a tu je i Međunarodni festival filma „SILAFEST“. Kada je reč o prometu turista u našoj opštini, prošle godine, imali smo oko 120.000 noćenja u smeštajnim objektima, dok je Srebrno jezero posetilo oko 500.000 ljudi. Očekujemo da ih ove godine bude i znatno više. Drago nam je da možemo da predstavimo i Velnes centar koji se nalazi u sklopu novog hotela kao i Fitnes centar. Nadamo se da će ovi objekti, namenjeni kongresnom turizmu, produžiti sezonu na Srebrnom jezeru – istakla je Bonić.

Podsetimo, Srebrno jezero jedno je od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji. Nalazi se na tri kilometara od Velikog Gradišta, a čini ga Dunavski rukavac dugačak 14 kilometara sa prosečnom dubinom od devet metara. Od mnogobrojnih sadržaja, izdvajaju se jahački klub, mnoštvo staza za šetnju i džoging, prostori za jedrenje, paraglajding… S obzirom da je Dunav ovde bogat brojnim vrstama ribe, Srebrno jezero je i pravi raj za ribolovce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari