Mlada fudbalska reprezentacija Srbije mora protiv Engleske u večerašnjih 90 minuta nadoknaditi minus od jednog gola iz prvog meča baraža kako bi izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Izraelu sledeće godine. Izabranici Aleksandra Jankovića nisu imali sreće u Noriču kada je domaćin slavio sa 1:0 pogotkom Krejga Dousona iz jedanaesterca, a pred duel na stadionu Mladost u Kruševcu uzdaju se u podršku sa tribina.


Srbija – Engleska

Stadion: Mladost. Kapacitet: 10.331. Sudija: Husein Goček (Turska).

Srbija: Aleksić, Gudelj, Pantić, Medojević, Mladenović, Milivojević, Marković, Lazović, Milunović, Jojić, Mudrinski.

Engleska: Batlend, Smit, Kolker, Douson, Rouz, Lou, Henderson, Zaha, Tauzend, Ins, Vikam.

 

– Ništa nije izgubljeno jer je gotovo tek prvo poluvreme. Verujem da će mnogo navijača biti uz nas jer su Kruševljani već pokazali da su naš dvanaesti igrač. Trebalo bi da igramo visoko, napadački i onemogućimo im da igraju svoj tipičan fudbal. Nadam se da ćemo se sa publikom zajedno na kraju radovati i slaviti plasman na šampionat Evrope – istakao je defanzivac Aleksandar Pantić.

Dobra stvar za „orliće“ jeste činjenica da vezista Mančester sitija Džek Rodvel nije ni doputovao u Kruševac jer je u prvoj utakmici povredio zadnju ložu pa je i tada već na poluvremenu ostao u svlačionici. Ipak, Miloš Jojić smarta da nije važno ko će biti na suprotnoj strani, jer ova mlada selekcija Srbije ima kvalitet da ostvari zacrtani cilj.

– U Noriču smo imali svoje šanse koje nismo iskoristili, ali smo dokazali da možemo igrati protiv Engleza i da oni nisu bauk. Nadam se da ćemo u revanšu ostvariti pozitivan rezultat koji će nam obezbediti mesto u Izraelu. Teren će nam odgovarati, samo bi trebalo da izađemo samouvereno i ne dozvolimo im da uspostave svoju igru – jasan je Jojić.

Pirs: Ništa nije rešeno

– Imamo dovoljno iskusnih igrača koji će znati da se nose sa atmosferom koja nas očekuje. Jasno je da se radi o mladim fudbalerima, ali uvek su bili spremni za evropske izazove. Ništa još nije rešeno, znam da će Srbija učiniti sve da nas pritisne, ali spremni smo maksimalno i želimo da pobedimo – istakao je selektor mlade reprezentacije Engleske Stjuart Pirs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari