Između košarkaša Crvene zvezde i polufinala Evrokupa nalazi se 40 minuta revanša četvrtfinala sa Budivelnikom koji u Beograd donosi „plus tri“ (82:79) iz prvog susreta odigranog u Ukrajini, ali crveno-beli s puno optimizma ulaze u večerašnji meč u Kombank areni (19.30, B92).

Trener Dejan Radonjić svestan je da je pred njegovim izabranicima najveći izazov tekuće sezone, da im na noge dolazi ekipa koje se osim u Evrokupu dokazala i u Evroligi, u kojoj je između ostalih igrala i sa Partizanom, ali da veruju u pobedu pred punom dvoranom i prolaz među četiri najbolje ekipe takmičenja.

– Dolaze bez Drozdova, ali su već igrali bez njega neke utakmice u Evroligi. U sastavu imaju Lavrinoviča, Samersa, Ejherna, Strelnieksa i još kvalitetnijih igrača. Protiv Nantera su nakon pobede u prvom susretu odigrali pametno i u revanšu. Zato ovaj meč zahteva maksimalnu koncentraciju i odgovornost kroz svih 40 minuta. Moramo da igramo sa manjim brojem grešaka u odnosu na prvi meč – analizirao je Radonjić rivala u večerašnjem susretu.

Prema njegovim rečima, Zvezda se zato neće opterećivati razlikom iz prvog meča, već da će biti spremni da odigraju dobro i da pobede. Radonjićeva ideja je da želju i energiju usmere u koristan pravac, a da će im velika podrška navijača biti od presudnog značaja za smanjivanje broja grešaka u igri.

– Definitivno nas očekuje težak meč. Analizirali smo prvi susret i znamo otprilike gde smo grešili i šta moramo da ispravimo. Dozvolili smo im da postignu preveliki broj laganih poena u prvoj utakmici. Odgovornost u igri će morati da bude adekvatna našim željama, u tom segmentu moramo da napravimo iskorak. Neke stvari ćemo morati da radimo drugačije i u napadu. Pod pritiskom smo, ali nadam se da će biti i težih situacija. Zato će nam podrška navijača biti od velike pomoći. Treba da igramo hladne glave, a to neće biti lako. Moramo da odigramo u dužim intervalima kvalitetno – najavio je Radonjić čiji će izabranici igrati pred punom Kombank arenom, odnosno više od 18.000 navijača u crveno-belom.

Podsetimo, ukoliko Crvena zvezda eliminiše Budivelnik u polufinalu će odmeriti snage sa boljim iz dvomeča između Uniksa i Ankare, odnosno verovatno sa ruskim timom koji je i u Turskoj slavio sa dvocifrenom razlikom.

Tejiću meč suspenzije

Marko Tejić i Gjorgi Čekovski suspendovani su na po jedan meč zbog fizičkog obračuna pred kraj susreta između Zvezde i MZT, saopštila je ABA liga. Oba košarkaša kažnjena su i novčano sa po 500 evra, dok će ekipe morati da uplate još po 200 evra zbog isključujućih grešaka koje su dobili.

MOS i Beograd grade halu „večitima“

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana konačno će dobiti dugo najavljivanu trenažnu dvoranu iza hale Pionir, saopšteno je iz Privremenog veća Beograda koje je donelo odluku da se Ministarstvu omladine i sporta omogući da tokom leta započne izgradnju sportske dvorane. Grad je obezbedio zemljište, platio naknadu za gradsko građevinsko zemljište, obezbedio infrastrukturno opremanje parcele i dozvole za izgradnju, dok je MOS budžetom predvidelo sredstva i za ovu namenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari