Šampioni kontinenata započeće za vikend u Brazilu dvonedeljnu borbu na Kupu konfederacija gde će odlučiti koja je reprezentacija „najbolja od najboljih“. Na generalnoj probi Svetskog prvenstva koje će se na istom mestu održati naredne godine publika će imati priliku da vidi neke od najvećih zvezda svetskog fudbala, a svi s nestrpljenjem priželjkuju duel domaćina i svetskih i evropskih prvaka Španaca.

Ukoliko do tog duela dođe, s jedne strane će biti trenutno najveća zvezda „karioka“ Nejmar koji bi ukrstio koplja sa budućim saigračima iz Barselone Ćavijem, Inijestom, Fabregasom, Albom i Pikeom, ali i već sada probao da savlada Kasiljasa nakon prolaza pored Ramosa i Arbeloe. Dodatnu pažnju će privući povratak Kasiljasa na gol koji zbog sukoba sa donedavnim trenerom Reala Žozeom Murinjom skoro uopšte nije stajao između stativa ove sezone.

U senci potencijalnog duela Brazila i Španije odigraće se i svi ostali mečevi, najpre po grupama. Tako će Brazil sa Nejmarom, Lukasom i Hulkom odmeriti snage sa finalistom prošlog Evropskog prvenstva Italijom za koju će nastupiti Baloteli, Pirlo, De Rosi i Kjelini, a na golu stajati legendarni Bufon. Zanimljiv će biti i duel Španije i Urugvaja, pre svega zbog susreta Dijega Forlana koji će po prelasku u brazilski Internacional sada imati priliku da se sretne sa nekadašnjim rivalima iz Primere. Za drugo mesto u grupi B i polufinale, pod pretpostavkom da je Španija jednom nogom već među četiri najbolja tima, boriće se i prvak Afrike Nigerija sa prvotimcem Čelsija Obi Mikelom na čelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari