Nema dokaza da je virus oslabio

Profesor Dragan Delić, infektolog, govori za Danas o koroni u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Čitam o koro i jedino što prof dr Ivan Dikić koji radi u laboratoriji za viruse u Frankfurtu kaže je se bavi praktično time.Ovi naši možda na slikama su videli virus.Uzgred prof dr Dikić je rekao juče da virus je još uvek tu i daje još uvek prvi talas.

  2. Hvala za tekst. Ovaj tekst je melem za dušu. Retko čovek može da pročita ovako nešto, pre svega, logično, smisleno, razumno, osvešćujuće. To su sve razlozi da se profesoru veruje i u onom delu o kojem ništa ne znamo (infektologija) Hvala svima koji su doprineli da ovakav tekst ugleda „svetlost“ dana na planeti.

  3. Cinjenica da okolne zemlje regiona jos uvek ne dozvoljavaju slobodan dolazak nasim gradanima znaci da imaju prave informacije od Johns Hopkins Univerziteta u Baltimoru ili Robert Koch Instituta u Nemackoj. Nasi podaci i samohvalisanja vlasti su trenutno nepouzdani i iskazuju svakog dana po nalogu od gore uvek samo jedan smrtni slucaj. Zato ce od ponedeljka da nadoknade sa bar deset puta vecim brojem sto samo pokazuje bahatost i nepouzdanost onih koje mi placamo iz budzeta! Ljudi, cuvajte se kontakata i ne idite nikuda posebno u nedelju jer je pandemija u punom jeku i bar kod nas jos uopste nije suzbijena – kazu inostrani izvori!

  4. Profesor, je profesor. Ljekarska i moralna gromada. Ovakvi ljudi su potrebni Srbiji za njenu buducnost.

  5. Treći pasus odozdo je nešto najpametnije, najrazumnije i najtačnije što sam pročitao o načinu na koji se srpka vlast i struka „bore“ sa pandemijom. Hvala gospodinu profesoru!
    Bilo bi zanimljivo videti šta naši proslavljeni korona šarlatani misle o ovom pasusu, koji će sigurno pročitati.

  6. Moja komsinica sa muzom spava u razlicitim sobama samo dvaput dnevno su zajedno zbog bracnih duznosti . Te krevetne aktivnosti kratko traju i oni se paze da ne duvaju jedno drugom u lice nego jedno dise u vrat drugom. Isto ocekujem da USA izaslanik naseg presednika neduva u lice nego u vrat. Jeste obecano sve da bi se doslo na vlast ali uslovi su izmenjeni Corona je stigla.

  7. OK zapažanje i analiza epidemije, uz jednu malu ispravku. Jeste „država“ dozvolila utakmice, tržne centre, javni prevoz i sve ostalo, ali na nama je da se čuvamo poštujući preporuke. Kada nas je država „čuvala“ (policijski čas, zatvoreni lokali, ukinut prevoz…) kukali smo da smo „u logoru“, a sada kada je sve liberalizovano i „ostavljeno nam na volju“ krivci smo isključivo mi sami. Ja lično u gužvama nosim masku i poštujem ostale preporuke, koje usput rečeno nije donela nikakva radna grupa već je to opštepoznata stvar iz medicinskih udžbenika, i ne „plašim“ se infekcije. Poređenja radi, „struka“ elektrotehnike kaže da se ne dodiruju žice pod el. naponom, i ko poštuje preporuke – nema opasnosti.

    1. Problem je u tome sto se velika vecina ne cuva ( ne zeli ili nece ili ne zna) pa i pored najbolje zelje nisi u stanju da povremeno izbegnes kontakt.

  8. Ljudi, ja neznam sta se svama desava
    Tolkoste manipulisani za tu Kuronu,ne samo Srbija vec ceo Svet.
    Ja radim u toj struci (Pfarma) i Jednom Svatite da Korona ne Postoji sto se Prica
    Svi Dr.. Profesori itd itd Lazu
    A to prvi udarac je bio da bise videlo kako Narod Reaguje .. a to kako oni znaju za drugi ??
    Drugi bice dacemo svi jedan po jedan umiremo i medju sobno ubijati .
    Ja vam Garantujem glavom sve sto kazem.
    Druga pocinje Septembar- Oktombar
    Ovo je samo Bioloski- Rat
    Jednostavno Receno -Korona nije nit nema … ja samo krivim sav Narod zasto to dopusta i ide za Budalama ali videcete vi na kraju svi koji Veruju u to !!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.