Na Dunavu u Velikom Gradištu, u utorak je nestao Radoje Stokić (43), direktor teniskog kluba «Silver lejk», nakon što je otišao čamcem u ribolov.

Njegov nestanak 10. aprila prijavila je supruga, jer je prošlo 24 sata od kako se nije vratio kući, niti je viđen njegov čamac iz koga je bacao mreže. – Stokić se 9. aprila ujutru odvezao svojim vozilom marke «audi 80» do naselja Beli Bagrem, gde se nalazi marina «Silver lejk» na Srebrnom jezeru. Potom se sa parkinga pešice spustio do svog čamca plavo-bele boje i od tada mu se gubi svaki trag – saznajemo iz istrage. Pošto se nije pojavio narednog dana, njegov otac i brat obišli su marinu, ali su tamo zatekli samo Stokićev auto, jer čamca nije bilo. Čamac se nalazio na mestu «Zimovnik», preko puta kasarne graničara. Prema jednoj dojavi, ovaj čamac viđen je u blizini naselja Usije, ali je malo verovatno da bi rečna struja, zbog jakog vetra, mogla da ga nanese na to područje. Porodica se nada da je njegov čamac, nošen vetrom, otišao na rumunsku stranu i da su ga tamo priveli graničari. Pošto ova procedura može da potraje i do nekoliko dana, oni se nadaju da se baš zbog toga još uvek ništa nije čulo o njegovom privođenju.

– Prema opisu porodice, on je visok oko 180 centimatara, ima prosedu talasastu kosu. Na dan nestanka na sebi je imao crne ribarske čizme, crne pantalone, žuto-crnu jaknu sa crnom kapuljačom i na glavi crnu vunenu kapu – kažu u istrazi. Osim što je pasionirani ribolovac, Stokić je poznat i kao teniser i teniski trener, čime se i profesionalno bavi nakog preduzetničkog posla. Od 1988. do 1993. godine igrao je za TK «Gradištanac», u Prvoj srpskoj ligi, a od 2006. godine počeo je da se bavi trenerskim poslom. Trenutno je na čelu teniskog kluba «Silver lejk», smeštenog na obali Srebrnog jezera u Velikom Gradištu. Nakon prijave porodice, policija je o njegovom nestanku obavestila istražnog sudiju i osnovnog i višeg tužioca u Požarevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari