Nestorović tvrdi da iza masovnih ubistava u Ribnikaru i Duboni stoje "službe", Lakić poručuje da Nestorović pokušava da abolira Vučića 1foto FoNet Milica Vučković

Tvrdnje narodnog poslanika i lidera pokreta MI glas iz Naroda Branimir Nestorovića da iza zločina u Ribnikaru i Mladenovcu stoje strane obaveštajne službe pre svega više govore o Nestoroviću nego o istini koja je svima poznata šta se tu zaista desilo, kaže za Danas advokat Nikola Lakić.

On se osvrnuo na Nestorovićevu izjavu datu u jutarnjem programu TV Prva, gde je rekao da su masovna ubistva počinjena kako bi se destabilizovala država i da mu je to „mirisalo na raznorazne službe“.

– Ovakvim izjavama sam Nestorović relativizuje sve ono što se zaista desilo i sve ono što je dubuko potreslo porodice koje su ostale bez svojih najmilijih ali i celokuono društvo. On ovakvim izjavama takođe abolira režim Aleksandra Vučića od svake odgovornosti u ovim događajima. Nije ovo prva izjava kojom lider pokreta MI skandalizuje javnost u Srbiji i iznošenjem nesitina nanosi veliku štetu, ali svakako jeste jedna od izjava koja unosi dodatni nemir i narušava spokojstvo građana Srbije – ukazuje Lakić.

Prema njegovim rečima, da u Srbiji imamo samostalno tužilaštvo, tužioci bi po hitnom postupku pozvali Nestorovića da svoja saznanja dostavi nadležnim organima.

– Na stranu to što za takve tvrdnje ne postoje dokazi, što nema ni jedne činjenice koja na to ukazuje, ali zabrinjava činjenica da ovakvim postupanjem nekog ko pretenduje na visoke državne funkcije i ko je dobio određeno poverenje građana na izborima iznošenjem očiglednih neistina nanosi bol porodicama nastradale dece i svojim nesavesnim i neprimerenim ponašanjem produbljuje krizu u našem društvu – poručuje Lakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari