Nezgodno svedočanstvo o balkanskim zločinima

Ostavite komentar


  1. Tako je to sa zemljama kojima vladaju silni a ne veliki, lukavi a ne mudri, prizemni a ne široki.
    Trebalo bi da svi, koji bi da odlučuju o sudbini drugih, rade ozbiljan psihotest, test emocionalne inteligencije, da nam se više ne bi dešavale 90-e iznova i iznova kao u filmu „Dan mrmota“.

  2. Casnost i integritet su potreban ali ne i dovoljan uslov za rasvetljavanje istorijskih cinjenica. Sumnjam da su uvazeni clanovi komisije mogli da pojme uzrok verske netrpeljivosti na Balkanu. pogotovo izmedju pravoslavaca i muslimana. Konvertitstvo na Balkanu je bilo vrlo specificno i desavalo se ne iz verskih nego oportunih razloga – preletala se ka Muhamedu kao sto se danas prelece ka Vucicu. Pa tako 500 godina. Cudan svat je ovaj knjizevnostoricar koji tako labava vlada istrojiskim razlozima. Nije mi jasno odakle se on, i zasto, i u ovolikim kolicinama pojavio na stranica Danasa ovih dana. Klasican lozac.

    1. Čim neko Srbima baci istinu u lice, počinje pljuvanje… dao metka u ledja… Gospodjo, smirite već jednom te živce i uzmite Dimitrija Tucovića (Srbija i Arbanija) i pročitajte, ako niste do sada, nije dugačko… Kad se današnja vlast ponaša ovako prema opoziciju, tj. prema svojim gradjanima Srbima i to u 21.veku pred očima celog sveta, da li možete pojmiti kako se ondašnja još primitivnija vlast odnosila prema „šumskim ljudima“ u mraku balkanskih ratova… Ali, bilo je i nekih svedoka „mrzitelja Srba“ zar ne, koji ponešto iznesoše na svetlost dana… Neki koji ne smatraju da je zlo kada neprijatelj čini zločine nad nama, a da je dobro kad mi to isto činimo njima…

  3. Ovde se, očigledno, radi o duboko ukorenjenoj tradiciji koja obavezuje…

  4. Zbog otvorenog pisanja o zločinima Petra Karađorđevića i njegovih trupa prema albanskom stanovništvu sa Kosova Dimitrije Tucović je, kao jedini predsednik parlamentarne stranke, mobilisan i postat u prve borbene linije gde je 1914. godine poginuo već prvih dana rata. Seme današnjih problema na Kosovu su u Balkanskim ratovima posejali Karađorđevići iz svoje neverovatno gluposti i naslednog zločinačkog karaktera, još od Karađorđa.

    1. Ma da, Srbi za sve krivi a vi Albanci nevinasca. U tom izvestaju se spominju i zlocini nad hriscanima koje su pocini Turci i njihovi verni saveznici Albanci i koji se nisu desavali samo tada, tokom rata protiv Turaka nego i tokom visevekovne otomanske okupacije.

    2. Dobrovoljno Milka, dobrovoljno, po sopstvenoj volji. Draga mu je bila nacija no mu je još draža bila istina. Zato je završio sa metkom u leđima na frontu.

  5. Svaka čast. Trebaju nam ovakve priče što više. Jedan sam od onih koji shvataju sav banditski odnos države prema raji. Raja je uvek nesrećno prolazila. Kod nas je to dovedeno do esktrema. Ima nečeg zločinačkog u samom karakteru naših „oslobađanja“. Da li su za to krivi možda Karađorđevići?

    1. Ма шта кажеш ,боље са смо остали под турцим,извештај је препун лажи.

  6. @Milka, Филос филео

    Odradjujes burek? Realno vise od bureka ni ne vredi ovaj tvoj pokusaj spinovanja.

    1. Знамо ми добро такве извештаје, био је и онај о Рачку, о ирачком оружју за масовно уништење, или о употреби хемијског оружја у Сирији. А знамо и за инцидент у Тонкиншком заливу и за мистериозно потапање бојног брода Мејн у хаванској луци 1898. године.

  7. Pa kaze/ u casnost i integritet clanova komisije , nije moguce sumnjati
    izvestaj se pojavio u engleskom originalu 1914….a kao da su ga sada sastavljali, licemeri globalizacije .

  8. ej siftar da li si cuo za cele kulu u nisu i nabijanje djakona avkuma na kolac i turskom zulumu 1903 i kasnije spaljivanju hriscana i njohovih kuca u makedoniji promeni ime i prezime 99 posto srba su hriscani i slave slavu koga ti predstavljas ostatke komunistickih teroristaa i ustasu titu koji su nas od okt 1944 terorisali i okupirali sa 417 hiljda ruskih okupatorskih vojnika mars djubre jedno komunisticko

  9. Kad turskim podanicima ne valjaju crnogorci cemu drugi da se nadaju

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.