Fudbalske reprezentacije Srbije i Hrvatske igrale su u petak uveče u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu, a prethodnih dana i vodeći ljudi naše države bili su uz igrače. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić posetili su fudbalere u njihovom domu u Kući fudbala u Staroj Pazovi, a na dan meča Nikolić je u svom kabinetu ugostio vodeće ljude fudbalskih saveza dveju država.

Tomislav Karadžić i Davor Šuker i njihove delegacije razgovarali su sa Nikolićem o utakmici koja je odigrana na Marakani, ali i razvoju odnosa između srpskih i hrvatskih klubova. Sagovornici su se složili da su ti odnosi sve bolji i da prate uspehe na političkom i ekonomskom planu, a predsednik Nikolić je dobio adekvatne poklone od obe delegacije.

Istovremeno, fudbalski reprezentativci Hrvatske šetali su beogradskim Ušćem pod budnim okom policije, kako bi se relaksirali pred obaveze koje su ih čekale u večernjem terminu. Selektor „kockastih“ Igor Štimac, kao i svi igrači, istakli su da su veoma zadovoljni kako su dočekani u Beogradu i da (do nekoliko sati pred meč) nije bilo ni najmanjeg incidenta. Sinoćni meč obezbeđivalo je oko 4.000 policajaca, kao i obezbeđenje Fudbalskog saveza Srbije.

Tokom ranog popodneva u Beogradu se tek na pojedinim mestima moglo naslutiti da se očekuje „veliki“ duel sportskih rivala, jer je reprezentacija Srbije lošim partijama u prethodnom delu kvalifikacija svoj plasman na Mondijal u Brazil svela na puku teoriju.

Udovičić se sastao sa kolegom iz Hrvatske

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić posetio je Republički zavod za sport u Košutnjaku u društvu hrvatskog kolege Željka Jovanovića. Udovičić je izrazio zadovoljstvo što je Zavod lider u regionu na polju sportske medicine, a sa Jovanovićem se saglasio da će zajedno raditi na daljem jačanju međusobne saradnje u obostranom interesu.

Murinjo pratio Markovića

Otkad se pojavila informacija da će meču na Marakani prisustvovati i trener Čelsija Žoze Murinjo, ljubitelje fudbala najviše je zanimalo zbog kojeg igrača ovaj Portugalac dolazi u Beograd. Nagađalo se da bi to mogao biti Luka Modrić, sa kojim je sarađivao u Realu ili Nemanja Matić, čijih su se usluga „plavci“ ne tako davno lako odrekli. Međutim, izgleda da je Murinja impesionirao Lazar Marković, koji je pre letošnjeg prelaska u Benfiku navodno već potpisao ugovor sa londonskim timom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari