Niš: Savet za bezbednost i SOS telefoni za decu i građane 1Savet za bezbednost: Foto Grad Niš

Grad Niš formirao je Savet za bezbednost, a u okviru njega koordinaciono telo za smanjenje nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada.

Savet se sastoji od 25 članova – predstavnika državnih i gradskih institucija.

Čine ga niški ombudsman, predstavnici policije, BIA i ustanova socijalne zaštite, gradski većnici za obrazovanje i za vanredne situacije, predstavnici republičke i gradske prosvetne inspekcije, Školske uprave, Aktiva osnovnih i srednjih škola, Učeničkog parlamenta, predškolske ustanove, kao i Saveta roditelja.

Na čelu Saveta je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Savet za bezbednost grada Niša je, inače, prvi put formiran krajem 2016. godine, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, OEBS u Srbiji i Stalne konferencije gradova i opština.

Imao je 14 članova, a njegov sastav je bio unekoliko drugačiji – činili su ga i predstavnici Vojske, zdravstva, sudstva, komunalnih službi i Media i reform centra Niš.

Na njegovom čelu bio je tadašnji gradonačelnik Darko Bulatović.

Aktivnost Saveta se vremenom ugasila.

 

SOS telefoni

Za pružanje besplatne psihosocijalne podrške i savetovanja svim građanima i građankama Niša, a posebno deci, roditeljima i zaposlenima u prosveti, otvoren je SOS telefon pri Sigurnoj kući u Nišu, od 8 do 20 časova (063/233-85-90).

U Domu zdravlja Niš svakodnevno od 7 do 20 sati za savetovanje i podršku deci školskog uzrasta na raspolaganju je broj 018/503-696, a deci predškolskog uzrasta 018/503-579.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari