"Nišlije plaćaju 2,5 milijardi godišnje za autobuse koji se kvare i pale": Poslanica SSP iz Niša traži odgovornost nadležnih 1Foto čitalac Danasa

Šta još tačno treba da se desi pa da neko u ovom gradu odreaguje, upitala je i zatražila odgovornost nadležnih narodna poslanica i čelnica Stranke slobode i pravde u Nišu Jelena Milošević nakon što se juče tokom vožnje zapalio autobus “Niš ekspresa”, koji je saobraćao na gradskoj liniji.

“Ponovo se zapalio autobus ‘Niš ekspresa’ za javni gradski prevoz. Ponovo pukom srećom niko nije stradao. I ponovo niko od nadležnih nije reagovao, iako se broj paljenja autobusa probližava dvocifrenom”, navela je Milošević u saopštenju.

Ona je podsetila da je 2020. godine potpisan sedmogodišnji ugovor o javnom prevozu između Grada Niša i “Niš ekspresa” i drugih prevoznika, te da je upamćen kao “najveća javna nabavka u istoriji Niša”.

„Vrednost ugovora bila je preko 11 milijardi dinara, a i pored toga se svake godine kroz rebalans budžeta dodaje još po milijarda za prevoz. Nišlije plaćaju godišnje preko 2,5 milijardi dinara za autobuse koji se kvare i pale!“, navela je.

Ona je zahtevala odgovornost svih koji su učestvovali u potpisivanju ovako štetnog ugovora, kao i onih koji neispravne autobuse puštaju u saobraćaj.

Zatražila je i reviziju tog ugovora “koji je štetan po grad Niš i koji je svake godine sve skuplji“ i vanredni tehnički pregled za sve autobuse koji prevoze Nišlije u javnom gradskom prevozu.

 

Srećom, bez žrtava

Autobus “Niš ekspresa” se samozapalio juče oko podne na Bulevaru 12. februar na okretnici prema Aerodromu “Konstantin Veliki”, potvrdili su u Policijskoj upravi.

Mediji su zabeležili i da se krajem decembra prošle godine zapalio i skoro potpuno izgoreo autobus gradskog javnog prevoza na okretnici u Niškoj Banji.

Na istoj okretnici u Niškoj Banji, na stajalištu, u decembru 2020. godine, eksplodirao je i potpuno izgoreo još jedan gradski autobus.

Na svi sreću, ni u jednom od ovih incidenata nije bilo povređenih jer su putnici uspeli da izađu na vreme ili je autobus bio prazan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari