Nove žrtve korone u Boru i Kladovu 1Kladovo Foto: J.B.K.

U Boru i Kladovu je po jedan pacijent preminuo od posledica korona virusa, a novi slučajevi zaražavanja, osim u Boru i Kladovu, registrovani su i u Majdanpeku.

Skoro dvostruko više je novoinficiranih, nego izlečenih osoba u Boru. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz  Zaječaru, u Boru su se od virusa korona oporavile 34 osobe, zabeležena su i 63 nova slučaja, a jedan pacijent je preminuo od posledica virusa i na teritoriji grada je 677 aktivnih slučajeva virusne infekcije, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije.

na teritoriji grada. Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 68 bolesnika.

U kladovskoj opštini prisustvo korona virusa potvrđeno je kod još pet osoba, oporavilo se devet obolelih, a od posledica virusne infekcije preminulo je jedan  pacijent  i aktivno pozitivne su  123 osobe. Od početka epidemije korona virusom u opštini Kladovo zaraženo je  2.410 osoba, oporavilo se 2.195 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 92 pacijenta.

Od 47 juče testiranih u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek pozitivno na virus je 13 osoba, kažu nadležni u ovoj zdravstvenoj ustanovi. I dalje među zaraženima prednjače nevakcinisani i od 95 aktivno pozitivnih nijednu dozu vakcine nije primilo 65 obolelih. Zbog teže kliničke slike u kovid bolnicama tercijarnog tipa hospitalizovano je deset pacijenata iz majdanpečke opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari