Novi ciklus prijava za volontiranje u “Klubu 60+” Savremene galerije Subotica 1Foto: J. Patarčić/Danas

Savremena galerija Subotica objavila je poziv za prijavljivanje druge generacije volontera u njenom “Klubu 60+”, koji je namenjen građanima starijim od 60 godina koji su radoznali, zainteresovani da razumeju savremenu umetnost i raspoloženi da svojoj zajednici poklone nekoliko sati nedeljno u službi vodiča kroz izložbe i zgradu ove ustanove kulture.

Novi ciklus prijava traje od 30. oktobra do 10. novembra, a volonterski program se najpre sastoji od uvodne obuke u trajanju od deset časova, koji će se realizovati od 13. do 17. novembra.

Tokom ove obuke, volonteri će se upoznati sa radom Savremene galerije Subotica, istorijatom Palate Rajhl, osnovama komunikacije sa publikom i tematskim okvirom aktuelne izložbe u Galeriji.

Volonteri će početi da rade sa publikom 21. novembra, prema rasporedu koji će se izrađivati u odnosu na njihovu vremensku raspoloživost, a koji podrazumeva najmanje dva časa volonterskog rada nedeljno.

Potrebno je da su budući volonteri otvoreni za sticanje novih znanja, da imaju volju da ih podele sa drugima, želju da uposle svoja životna iskustva i nekoliko časova slobodnog vremena sedmično.

Nije potrebno da su obrazovani u oblasti umetnosti niti da imaju posebna predznanja o savremenoj vizuelnoj umetnosti.

Program “Klub 60+” pokrenut je prošle godine, a u njegovom radu danas učestvuje 12 volontera koji su prošli početnu obuku upoznavanja sa delatnošću Savremene galerije Subotica i istorijatom Palate Rajhl, u kojoj Galerija radi od 1968. godine.

Za volontere “Kluba 60+” organizuju se obuke pre otvaranja svake izložbe u Galeriji, a potom preuzimaju vođenje publike kroz izložbe i zgradu, svaki volonter prema svojoj vremenskoj raspoloživosti.

Za prijave i dodatne informacije, zainteresovanim budućim volonterima na raspolaganju je imejl [email protected] i broj telefona 024/553-725.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari