Novi ministar prosvete treba da bude patriota

Aleksandar Lipkovski, predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta

Ostavite komentar


  1. Potpuno se slažem sa ovim što je izjavio g-din Lipkovski, s tim što bih dodao da je Srbiji potreban ministar lišnog poštenja i dostojanstva kome je interes prosvete važniji od fotelje. Mada, vrlo sam skeptičan da je to pored Vučiuća moguće, jer će on na zahtev MMF-a insistirati isključivo na štednji, bez obzira na potrebe i interes prosvete. Zar nije više puta izjavio da ga je baš briga ko će biti ministar? A nijedan od njegovih „ministara“ nije bio spreman da podnese ostavku zbog nemogućnosti da obavlja dužnost. Ako zanemarimo anonimusa Verbića, zar primer Tasovca nije očigledan?

  2. Alal vera predsednice NPS-a, jos samo da objasnite kako utvrdjujete da li je neko patriota. Sto se mene tice, dovoljno bi bilo da novi ministar ne bude budala…

  3. Prosvetna i naucna problematika nemaju nista zajednicko! Necete naci coveka koji se razume u probleme osnovnih i srednjih skola a da je pri tome radio, zapravo radio (!) u nauci i da poznaje njene (ogromne) probleme. Djelic je upropastio nauku izuzevsi je iz budzeta i ukidajuci ministarstvo. Ministarstvo nauke treba vratiti.

  4. @tarabic |
    Kako se to utvrđuje?
    Od 1990-2016 da si RUSOFIL (možeš biti: duduk, lopov, neznalica, sega, mega, pink…. – samo i jedino je važno da si rusofil/da mrziš Zapad i tsl/).
    Ps. Pa Lipkovski je kadar DSS (Koštunica br:2, izmakla mu fotelja ministra prosvete, tada kod Voje…).

  5. Ukinuti ocenjivanje u osnovnoj i srednjoj skoli. Ukinuti 14 predmeta u gimnaziji i omoguciti izbor od maksimum 7 koji se polazu na zavrsnom ispitu. Nas obrazovni sistem je preskup nepotrebno mnogo predmeta i preobimna odeljenja, nema interaktivne nastave, ne bave se talentovanom decom i nema mnogo toga za pohvalu. Deca su sve manje zainteresovana za skolu i skolske aktivnosti, sa sve vise povrsnim znanjem tj neznanjem zavrsavaju obrazovni ciklus 1+8+4

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.