Novi Pazar: Izlečeno sedmoro, obolelo još dvoje 1Foto: FoNet/ Velimir Ilić

U minula 24 sata, testirano je novih 30 lica sumnjivih na korona virus.

Novopazarski Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) saopštio je  da infekcija ovim virusom potvrđena kod još dve osobe, a 28 je negativno. Ovim je, ukupan broj obolelih porastao na 46.

Iz Kovid bolnice, danas, je otpušteno 7 izlečenih pacijenata. Oni su imali blažu kliničku sliku i u privremenim bolnicama, na Beogradskom sajmu i u Novom Pazaru, proveli su po 14 dana.

Narednih 14 dana provešće u kućnoj izolaciji. Za nedelju dana, koliko radi Kovid bolnica u ovom gradu, u njoj su lečena 33 pacijenta.

U novopazarsku privremenu bolnicu lečiće se i tri pacijenta iz Raške, dva novoobolela i jedan koji se šrebacuje sa Infektivnog odeljenja Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu.

Kovid bolnici u Novom Pazaru danas je, od organizacije „Prijatelji Sandžaka“ iz Turske, stigla pomoć. Dopremljena su sredstva za higijenu i dezinfekciju, peškiri, medicinska oprema i aparati za čaj i kafu.

Deo pomoći, koju je obezbedila ova organizacija, biće isporučen i bolnicama u Tutinu,Sjenici i Prijepolju. Vlada Kantona Srajevo donela je odluku, da privremenoj bolnici u Novom Pazaru, uputi finansijku pomoć od 50.000KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari