Novi Sad: Ugašen požar na krovu zgrade na Limanu, nema povređenih 1Požar na Limanu

Ugašen je požar koji danas, nešto posle 15 časova, izbio na krovu zgrade na Limanu, u ulici Jozefa Marčoka. Stanari stambene zgrade su evakuisani, a prema podacima službe hitne pomoći nema povređenih.

U požaru nema povređenih, javlja Radio 021. Uzrok požara, za sada, nije poznat.

Na terenu su vatrogasci, policija i hitna pomoć. Gašenje požara trajalo je preko tri sata.

Prema rečima očevidaca, vatra je zahvatila nekoliko stanova u potkrovlju zgrade, kao i šupe koje takođe nalaze na krovu. Više vatrogasnih vozila bilo je angažovano u gašenju požara, kao i vatrogasne ekipe  iznutra. Sa krova zgrade otpadali su crepovi na automobile koji su parkirani ispred zgrade.

Vatra i dim videli su se iz više delova grada.

Pomoć sugrađanima koji su ostali bez prenoćišta zbog požara ponudile su komšije sa Limana.

– Dragi svi, otvaramo objavu u kojoj se mogu javiti komšije kojima treba smeštaj noćas i oni koji u mogućnosti da ponude smeštaj stanarima iz Jozefa Marčoka, navodi se u pozivu koji je upućen u Fejsbuk grupi Inicijative građana „Sačuvajmo Liman od betona“.

Takođe su pozvali mesne zajednice Ostrvo i Ivo Andrić da otvore svoje prostorije ugroženima, dok se ne nađe adekvatnije rešenje.

Grad ponudio pomoć ugroženim stanarima

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je stanare zgrade da se jave u mesnu zajednicu Ostrvo u Narodnog fronta 71, kako bi im bio obezbeđen adekvatan smeštaj, navodi se u saopštenju iz gradske kuće.

Takođe, najavljeno je da će Grad sa JKP „Stan“, sanirati krov zgrade koji je uništen u požaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari