Novi Sad: Pozivaju se roditelji da prijave decu na inkluzivne radionice 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO

Roditelji dece predškolskog uzrasta pozivaju se da prijave decu na besplatan program inkluzivnih radionica koje se održavaju u vrtiću „Bubamara“ na Klisi.

U pitanju je program za decu uzrasta od tri do šest godina, koji se odvija svake subote, od 9 do 13 časova, pod nazivom „Rastemo zajedno – Po ritemi bašk“, a pokrivaju teme koje se tiču nege i očuvanja zdravlja, čovekovog tela i čula, emocija, čoveka kao prirodnog sistema, bezbednog ponašanja u saobraćaju, biljnog i životinjskog sveta, očuvanja životne sredine, promena u prirodi, sportskih aktivnosti kao i likovne aktivnosti.

Iz Gradske uprave ističu da je cilj projekta unapređivanje dostupnosti, kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete, od rođenja do polaska u školu, naročito za decu iz socijalno i ekonomski ugroženih društvenih grupa.

Novi Sad od oktobra 2019. godine sprovodi projekat „Zajedno u inkluziji – za dobrobit dece Novog Sada“ u partnerstvu sa predškolskom ustanovom „Radosno detinjstvo“, Centrom za proizvodnju znanja i veština, Centrom za socijalni rad, Domom zdravlja Novi Sad i ŠOSO „Milan Petrović“, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz Projekat inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja, uz pomoć zajma Svetske banke.

Za učešće na radionicama roditelji mogu prijaviti dete SMS porukom ili pozivom radnim danima, od 9 do 12 časova, stručnom saradniku Predškolske ustanove, na telefon 063/560-294.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari