Novopazarski hirurg Izet Tutić, osuđen zbog primanja mita, tvrdi da je žrtveno jagnje 1Foto: Freeimages/Janson Morison

Novopazarski hirurg Izet Tutić koji je nedavno osuđen na 20 meseci zatvora ocenio je danas da je preteško kažnjen zato što je od pacijenta primio minoran, od srca dat poklon.

On je na protestnom skupu „Pravda za doktora Tutića“, na koji je i sam pozivao preko društvenih mreža, rekao da je „neko odlučio da ga žrtvuje, da bi Evropi pokazali kako ovde sve funkcioniše kako treba“.

Osuđeni hirurg je okupljenim građanima govorio o svojoj karijeri, spasavanju na desetine života ljudi ranjenih vatrenim oružjem u Novom Pazaru i okolnim gradovima.

„Spasio sam i stotine ranjenika radeći na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu tokom ratnih godina, a među njima na desetine policajaca. Nagradu za to nikada nisam očekivao, a moje sposobnosti prepoznaju moji pacijenti i pojedine kolege“, rekao je Tutić pred stotinak okupljenih.

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je prošle nedelje presudu Višeg suda u Kraljevu kojom je Tutić (58) osuđen na godinu i osam meseci zatvora zbog primanja mita.

On je uhapšen 17. oktobra 2018. godine, u akciji POSK Višeg tužilaštva u Kraljevu i policije, „uz prikupljene dokaze da je od šest lica, koje je lečio na hirurškom odeljenju ili od njihovih rođaka, primio mito u novcu ili poklone u robi“.

Presudom tog suda, koja je potvrđivanjem prvostepene postala pravosnažna, određena mu je i mera zabrane vršenja poziva lekara specijaliste hirurgije u trajanju od dve godine od dana pravosnažnosti presude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari