Novosadski Pokret za preokret: Ulice su devastirane, a kraj je građevinske sezone 1foto: Pixabay/Kasman

Novosadski odbor Pokreta za preokret saopštava kako se bliži kraj građevinske sezone i početak jeseni, a novosadske ulice i prilazni putevi u gradu puni su rupa.

Dvadesetak ulica koje gradski oci najavljuju kako će biti obnovljene, već su smatraju morale biti završene.

„Ta najava otkriva još jednu činjenicu, a to je da će sanaciju ulica u Novom Sadu plaćati građani cele pokrajine, jer će u finansiranju sa 800 miliona dinara učestovati i Vojvodina“, saopštavaju iz Pokreta za preokret.

Kako dodaju, da li to znači da grad nema para i da li JKP ‘“Put“ služi samo za prikupljanje sigurnih glasova za Srpsku naprednu stranku u izbornoj kampanji i zbrinjavanje stranačkih aktivista, uglavnom iz Stepanovićeva?

Na taj način su smatraju, oštećene druge opštine u Vojvodini koje nemaju dovoljno novca za sanaciju ulica i opštinskih puteva.

Pokret za preokret podseća gradsku vlast da je lošije vreme, koje otežava vožnju, već počelo i da jesen nije vreme za početak radova već krajnji rok za njihov završetak, a veliki broj ulica u Novom Sadu i okolini su potpuno zapuštene.

„Na sve više mesta na ulicama i putevima postoji problem i slabe vidljivosti saobraćajnih znakova, a mnogi su oštećeni ili uništeni. Brojni slivnici su na ulicama su začepljeni, što se i pokazalo posle prvih obilnijih kiša. Sve ovo pokazuje nebrigu gradske vlasti za Novi Sad i Novosađane i pokazuje da je jedina briga interes privatnih investitora“, zaključuje se u saopštenju.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari