NUNS: Puna podrška redakciji lista Danas

Ostavite komentar


  1. Koraxovo podsećanje da je reč o ironičnoj karikaturi koju ne treba bukvalno shvatati.Mislim neslana šala!!

  2. NUNS-ovci napisaše: „…nastavila se suludim optužbama protiv Danasa…“, pa i ovo: „…NUNS poziva medijske radnike, akademsku javnost, organizacije civilnog društva i građane da dignu glas u odbranu slobode izražavanja i informisanja.“

    Samo par napomena, ništa više:
    1. Pazite rečnik „suluda optužba“. E srpski novinari, vama su zapažanja i ocene da je učinjen takav i takav korak SULUDE. Proverite se šta rekoste.
    U slučaju tragedije Zorana Djindjića postupak prizivanja ubistva karikaturom je javno široko osudjen. I treba da se osudi svaki takav gde se, na ovaj ili onaj nači, direktno ili uvijeno (u razne oblande, kao što je „originalni“ način iskazivanja ironije) stvara atmosvera ubijanja.
    Ko je to sulud, pitam ja NUNS. Da li to važi i za mene, ako se ne slažem sa NUNS-om ili Danas-om.
    2. Neka nam NUNS odgovori zašto u gornjoj rečenici o slobodama nema reči ODGOVORNOST (pred zakonom, moralna, …ljudska). Ili, možda, ovo za srpske novinare ne važi. Mogu oni da teraju i gore stvari.

    I ovo je Srbija, nažalost.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.