Davne 1253.godine 14.avgusta, Sjenica se prvi put pominje u zvaničnim pisanim dokumentima, kao lepo uređena kasaba i svratište trgovačkih dubrovačkih karavana. Svečanom akademijom i nizom kulturno-zabavnih i sportskih aktivnosti, Sjenica je, 14.avgusta, proslavila 760-ti rođendan.

Akademija je počela nezvaničnom himnom Sjenice ‘’Šta se čuje iza grada’’, u izvedbi gradskog hora ‘’Slavuji’’, a potom je, u renoviranoj Pozorišno-bioskopskoj sali prikazan kratak dokumentarni film o Sjenici. Među brojnim zvanicama društveno političkog života Sjenice i susednih opština i gradova, svečanosti su prisustvovali i predstavnici Vlade Republike Srbije.

-Rezultati koje smo poslednje četiri godine ostvarili, u okviru stabilne koalicije čiju okosnicu čine SDA, SDP, SPS, vidljivi su i prepoznatljivi rekao je predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović. On je u svom obraćanju takođe istakao da je u poslednjem mandatu urađeno više nego u poslednjih dvadeset godina. ‘’Ukupna ulaganja veća su od 20 miliona evra u razvojne programe i projekte, promenili su sliku seoskog područja i grada Sjenice’’, kazao je Mujović. On je istakao rezultate u oblasti putne i komunalne infrastrukture, kao i svim ostalim oblastima života i rada. U daljoj realizaciji Strategije održivog razvoja Sjenice, prioritet će biti, najavio je Mujović, podsticaj otvaranju i razvoju malih i srednjih preduzeća u cilju zapošljavanja mladih, a put razvoja, rekao je, nastaviće se u stabilnom političkom ambijentu uz tradicionalno dobre međunacionalne odnose i konstantno uspostavljanje i unapređenje međuopštinske i međurepubličke saradnje. Mujović je naglasio značajnu saradnju sa stranim donatorima.

Povodom Dana grada, uručene su zahvalnice,priznanja i plakete domaćim i stranim organizacijama sa kojima Sjenica sarađuje. Pored ostalih, priznanje je primio i najveći sportski ambasador Sjenice, reprezentativac Srbije, višestruki osvajač medalja na evropskim i svetskim prvenstvima Asmir Kolašinac. Za promociju Sjenice kroz sevdalinke, priznanje je uručeno Ćazimu Čolakoviću, a posebno priznanje primio je i, kako je rečeno, čovek velikih ideja i još većeg srca, Enver Eco Muhović, za obnavljanje Omladinskog parka u Sjenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari