Obuka jedinica VS za protivnuklearno, hemijsko i biološko obezbeđenje 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije

Redovna obuka za sprovođenje posebnih mera protivnuklearnog, hemijskog i biološkog obezbeđenja jedinica Vojske Srbije (VS) u toku je u kasarni „Car Lazar“ i na poligonu „Ravnjak“ u Kruševcu.

Reč je o kolektivnoj obuci profesionalnog sastava 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane, koji samostalno i u sastavu ostalih struktura VS izvršava zadatke atomsko-biološko-hemijskog obezbeđenja, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako se dodaje tokom cele godine organizovane su vežbe izviđačkih jedinica ABHO za namenske zadatake, a težište je na razvijanju osmatračke stanice, upravnog organa u mreži nuklearno-hemijsko-biološke kontrole, i uvežbavanju tehnika i procedura za prikupljanje i analitičku obradu podataka o dejstvu neprijatelja.

„Visoka osposobljenost pripadnika jedinice za realizaciju zadataka iz sve tri misije VS potvrđena je na združenim taktičkim vežbama i uspešnom realizacijom širokog spektra aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju širenja zarazne bolesti kovid 19“, naglašeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari