Unija diskografa Srbije pozdravila je potpisivanje sporazuma između Asocijacije nezavisnih elektronskih medija i Organizacija proizvođača fonograma i Prava interpretatora, kao i potpisivanje sporazuma sa RTS, navodeći da je u pitanju „istorijski sporazum koji će pomoći očuvanju muzičke baštine na ovim prostorima“.

 „U pitanju je istorijski sporazum koji će biti od velike pomoći za očuvanje muzičke baštine na ovim prostorima. Unija diskografa Srbije poziva i sve ostale korisnike da slede ovaj primer pravnog i pravičnog regulisanja obaveza prema proizvođačima muzike, producentima i interpretatorima“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Rodoljub Stojanović, generalni sekretar UDS-a. ANEM je sa kolektivnim organizacijama OFPS i PI, uz podršku Zavoda za intelektualnu svojinu, početkom oktobra započeo rad na Sporazumu o tarifi.

Cilj obe strane u pregovorima je bio da se „dođe do uravnotežene, realne i primenjive tarife koja bi uvažavala i potrebe emitera i potrebe kolektivnih organizacija“ i na kraju je postignut i potpisan sporazum o jedinstvenoj tarifi naknada za emitovanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija.

Istovremeno, potpisan je sporazum sa RTS o međusobnom poravnanju dugovanja Medijskog javnog servisa za period 2008- 2013 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari