Gradsko veće Požarevca je donelo odluku da se po zahtevu JP „Direkcija za izgradnju grada Požarevca“ u budžetu grada za narednu godinu opredele sredstva u iznosu od 17 miliona dinara za zimsko održavanje ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva tokom naredne hladne sezone što je povećanje od 13 odsto u odnosu na dosadašnja sredstva za ovu namenu.

Veće je prihvatilo izveštaj Veterinarsko-specijalističkog instituta „Požarevac“ za drugi kvartal o izvršenoj kontroli namirnica životinjskog porekla na zelenim pijacama na teritoriji grada. Od ukupno pregledana 162 uzorka, za ljudsku ishranu su bila mikrobiološki ispravna 134 uzorka, uslovno upotrebljiva bila su 22 uzorka, a neupotrebljivo je bilo svega 6 uzoraka. Lokalna vlada je dala saglasnost na zaključenje vansudskog poravnanja radi isplate naknade nematerijalne štete za šestoro građana koji su pretrpeli ujede pasa lutalica u ukupnom iznosu od 253.000 dinara. Odobrena su i dodatna sredstva u iznosu od 1.500.000 dinara za iznajmljivanje bine radi održavanja kulturno-umetničkog programa za vreme trajanja 47. Ljubičevskih konjičkih igara, a na zahtev Organizacionog odbora ove manifestacije.

Gradsko veće se pozitivno izjasnilo i na zahtev OŠ „Kralj Aleksandar I“ da se odobre dodatna sredstva u iznosu od 270.000 dinara radi sanacije kvara na vodovodnoj mreži unutar škole.

Hrana 82,72 procenta ispravna

Požarevac – Veterinarski specijalistički institut „Požarevac“ je u drugom kvartalu 2010. pregledao 162 uzorka i to sira (79), jaja (56), piletine i iznutrica (19) te kajmaka (osam) sa pijaca u Požarevcu i Kostolcu. Od pregledanih proizvoda 134 su bila mikrobiološki ispravna za ishranu (82,72 odsto), 22 uzorka pokazala se uslovno upotrebljivim (13,58 odsto), dok je samo šest uzoraka ili 3,70 odsto bilo neupotrebljivo za ishranu. Od 79 pregledanih sireva pet je bilo neupotrebljivo, a od osam pregledanih kajmaka, samo jedan neupotrebljiv. Svi uzorci pilećeg mesa i jaja bili su ispravni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari