Od ponedeljka počinje treća faza obnove Mosta slobode u Novom Sadu 1Foto. Grad Novi Sad

Na Mostu slobode u Novom Sadu od ponedeljka kreće treća faza obnove. Radovi će se najpre obavljati na pešačkoj stazi u smeru ka Sremskoj Kamenici, od spiralne rampe do tunela, pri čemu će biti zatvorena zaustavna traka na ovoj deonici.

„Projektom pregleda Mosta slobode, jednog od najprepoznatljivijih simbola grada, utvrđeno je da je most u konstruktivnom smislu u dobrom i stabilnom stanju, ali se u cilju dovođenja svih elemenata mosta u tehnički ispravno stanje i zaštite mosta od daljeg propadanja, pristupa potrebnim radovima na redovnom održavanju“, rekli su iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

U prethodne tri godine kako dodaju, obavljeni su značajni radovi na mostu, a ova faza održavanja koštaće 35,9 miliona dinara, sa rokom završetka od 299 kalendarskih dana.

„Planirani radovi u ovoj fazi su obnova silaznih spiralnih rampi sa kameničke strane mosta, obnova pešačkih staza od silaznih rampi do tunela i od dilatacija do tunela, sa obe strane kolovoza. Radovi takođe obuhvataju uklanjanje šiblja, trave i niskog rastinja sa središnjeg dela mosta, između kolovoznih traka, pored tunela i kod silazne rampe sa kameničke strane“, dodaju iz uprave.

Takođe, planirano je vraćanje zaštitne cevi nosećih kablova mosta u projektovani položaj.

Što se tiče radova na novosadskoj strani mosta, radiće se antikorozivna zaštita unutrašnjeg dela glavnog sandučnog nosača, kao i uklanjanje postojećih i ugradnja novih dilatacionih spojnica.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari