Odlučeno ko će biti na čelu Izborne komisije u opštini Majdanpek 1Foto: J.B.K.

Na čelu Izborne komisije opštine Majdanpek biće diplomirani pravnik Dejan Škorić, odlučili su glasanjem odbornici na poslednjem skupštinskom zasedanju, a u komisiji su shodno zastupljenosti u lokalnom parlamentu, predstavnici svih odborničkih grupa u SO Majdanpek.

U skladu sa Zakonom o lokalnim izborima kojim je propisano da predsednika, članove, zamenika predsednika i zamenike članova izborne komisije imenuje nov saziv Skupštine opštine u roku od šest meseci od konstituisanja, odbornici loklanog parlamenta u Majdanpeku izabrali su novu opštinsku izbornu komisiju na poslednjem zasedanju.

Broj članova i zamenika članova je nepromenjen i izbornu komisiju čine predsednik , šest članova, zamenik predsednika i šest zamenika članova.

Za predsednika je, umesto razrešene Svetlane Senović, imenovan diplomrani pravnik Dejan Škorić, a za zamenicu predsednika imenovana je Svetlana Cokić, diplomirana pravnica, objavljeno je u Službenom listu opštine Majdanpek.

Prema zastupljenosti, odnosno broju odbornika u opštinskoj Skupštini, odbornička grupa „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ predložila je , računajući i predsednika i zamenika predsednika, šest članova i zamenika članova Izborne komisije, a odbornička grupa „Ivica Dačić – premijer Srbije“ tri.

Odbornička grupa „Ne dam“ ima jednog člana i jednog zamenika člana, kao i odbornička grupa „Zajedno za Majdanpek“, a Srpski pokret Dveri u Izbornoj komisiji zastupljen je sa jednim članom.

Sekretarka Izborne komisije opštine Majdanpek u stalnom sastavu je diplomirana pravnica Snežana Zečević, a zamenica takođe diplomirana pravnica Lidija Binđesko.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari