Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF), nastala 2008. godine, ovih dana biće i zvanično jača za još jednog člana. Na jednom od predstojećih upravnih odbora, ozvaničiće se pristupnica jednog od najstarijih klubova američkog fudbala Požarevac Autlousa, koji se do sada takmičio u okviru Saveza američkog fudbala Srbije.

Odmetnici iz Požarevca biće u novoj asocijaciji dvadeseti registrovani klub, a u predstojećem periodu zvaničnici saveza odlučiće da li će igrati u elitnoj A ili će takmičenje početi iz B divizije. Za to vreme, već su se uključili u takmičenje Arena fudbala i plasirali se na finalni turnir.

Predsednik kluba koji je osnovan još 2003. godine Predrag Rajčić objasnio nam je razloge prelaska u SAAF. „ Još pred početak prošle sezone bili smo u dilemi šta da radimo. Želja nam je bila da ostanemo u matičnom, zvaničnom savezu. Međutim, usled niza dešavanja, sredinom sezone, polako je u klubu sazrevala misao o prelasku u SAAF, pa smo na kraju sezone odlučili da to i učinimo“, rekao je Rajčić.

Asocijacija je uspela svojim klubovima da obezbedi besplatno suđenje i putovanje na gostovanja, što je u velikoj meri uticalo i na odluku Požarevljana.

– Zahvaljujući razumevanju i pomoći grada Požarevca u poslednje dve godine imali smo finansijsku stabilnost. Međutim, želimo da napravimo korak napred u funkcionisanju kluba, da poboljšamo bazu, kupimo dodatnu opremu i smatramo da će nam to biti mnogo lakše u miljeu koji pruža Asocijacija, objasnio je Rajčić.

Na pitanje kakvi su planovi kluba, Rajčić odgovara: „ Mučimo se sa podmlatkom. Deca u Požarevcu nisu zainteresovana, napravićemo dodatni napor da ih privolimo da se pridruže klubu. Polako stvaramo temelje ozbiljne organizacije, zato i smatramo najmlađe vrlo bitnim i planiramo da im posvetimo veliku pažnju“.

O odnosu između dva saveza, Rajčić kaže:

– Siguran sam da 99 odsto ljudi želi da se igra jedinstvena liga. Svi zajedno smo dosta izgubili u poslednje dve godine, mislim da je krajnje vreme da se opametimo i ponovo u Srbiji igramo za jednu titulu prvaka.

Posle odlaska Požarevljana u SAAF, SAFS broji šest klubova: Kragujevac Vajld bors, Čačak Ejndžel voriors, Pančevo Panters, Beograd Blu dragons, Klek Knajts i Kraljevo Rojal krauns.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari