Na 21. Novosadskom maratonu, koji je juče održan, učestvovalo je više od 200 ljudi iz Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Italije, Norveške, Rusije i sa Tajvana.


U ženskom maratonu pobedila je Vlasta Mastrović iz Hrvatske koja je stazu pretrčala za 3 sata 49 minuta i 20 sekundi, a za njom su u cilj ušle dve takmičarke iz Srbije: kao druga Jamanta Šafranj, a kao treća Biljana Vlačić. U muškom maratonu najbolji je bio Ognjen Stojanović iz naše zemlje koji je stazu istrčao za 2 sata, 46 minuta i 29 sekundi. Na drugom mestu je bio Gabor Vas iz Mađarske, a treći Nenad Živković iz Srbije.

Pored glavne, na Novosadskom maratonu su juče održane i druge trke: diplomatski i štafetni maraton, pripravnički i mlađi pripravnički maraton, EKO rekreacija šetnja građana, trčanje srednjoškolaca i osnovaca, Poletarac trka mališana, tradicionalna puzeća trka beba i trka kornjača. Promoter ovogodišnjeg maratona bio je rvač Aleksandar Jovančević, a start trke je označio član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari