Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Skupštini grada Kragujevca 1Foto: grad Kragujevac

U akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je prepodne održana u zgradi Gradske uprave u Kragujevcu sakupljeno je 20 jedinica krvi

Akciju su organizovali Savet samostalnih sindikata GU Kragujevac za članove, zaposlene u stručnim službama, organima grada i preduzećima čiji je osnivač grad, u saradnji sa Službom za snabdevanje krvlju i krvnim produktima UKC i uz podršku GO Crveni krst i Gradske uprave.

Tradicionalno uz pomoć i podršku GO Crvenog krsta i Službe za transfuziju krvi UKC, Samostalni sindikat GU Kragujevac dva puta godišnje organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi.

– Članovi sindikata i zaposleni u gradskim upravama uvek se odazovu našim akcijama i danas je sakupljeno 20 jedinica krvi – rekao je Bogdan Ćalić, predsednik Saveta samostalnih sindikata GU Kragujevac i najavio da će sledeća akcija biti održana najkasnije u maju.

Doktorka Zorica Tašić iz Službe za tranfuziju krvi UKC zadovoljna je odzivom za današnju akciju i količinom prikupljene krvi.

– Veliki je odziv davalaca krvi danas što je veoma dobro jer su nam potrebne zalihe zbog smanjene rezerve u banki krvi UKC – rekla je dr Tašić i najavila veliku akciju prikupljanja krvi u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta u petak, 4. marta u Hotelu Kragujevac.

Ona je pozvala sve dobrovoljne davaoce, ali i one koji do sada nisu davali krv, da dođu u tranfuziju UKC svakog radnog dana od 7.30 do 16.30 časova i to učine kako bi se obezbedile dovoljne količine i zalihe.

Zbog epidemije korona virusa tradicionalne akcije dobrovoljnog davanja krvi u maju i oktobru u organizaciji Saveta samostalnih sindikata nisu imale svoj kontinuitet i održavane su u skadu sa aktuelnim situacijama u protekle dve godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari