Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Bamako – Talačka kriza u Bamaku je završena i u hotelu „Radison blu“ nema više talaca, izjavio je ministar bezbednosti Salif Traore. Pripadnici UN pronašli su tela 27 osoba, 12 u podrumu hotela i 15 na drugom spratu, izjavili su zvaničnici za Rojters. Ubijena su dvojica napadača, a do sinio

Bamako – Talačka kriza u Bamaku je završena i u hotelu „Radison blu“ nema više talaca, izjavio je ministar bezbednosti Salif Traore. Pripadnici UN pronašli su tela 27 osoba, 12 u podrumu hotela i 15 na drugom spratu, izjavili su zvaničnici za Rojters. Ubijena su dvojica napadača, a do sinioć nije bilo poznato koliko ih je ukupno bilo.

Traore je na konferenciji za novinare rekao da su “snage Malija u procesu traganja za njima”. Prema rečima izvora iz vojske Malija, dvojica napadača su ubijena, preneo je AFP.

Al Džazira je objavila da je afrička grupa Al Mourabitoun, koja je povezana sa Al-Kaidom, preuzela odgovornost za napad na hotel u Bamaku. Grupa sa severa Malija, koju čine uglavnom Tuarezi i Arapi, objavila je na Twitteru da stoji iza napada na hotel, ali ova tvrdnja nije mogla biti proverena iz nezavisnih izvora.
Al Mourabitoun je jedna od nekoliko frakcija Al Kaide,formirana pre dve godine, a predvodi je nekadašnji pripadnik Al-Kaide Mokhtar Belmokhtar. FoNet

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari