Savez samostalnih sindikata u Kragujevcu obavestio je juče šumadijsku javnost da su trojica zaposlenih u preduzeću „Sanel“ ostala bez posla, zbog pokušaja da u firmi osnuju sindikalnu organizaciju.

Rukovodstvo kragujevačkog Saveza samostalnih sindikata u jučerašnjem saopštenju navodi da je poslodavac u „Sanelu“, saznavši da zaposleni Stevan Smiljanić, Aleksandar Gačević i Nebojša Radosavljević osnivaju sindikalnu organizaciju u firmi, svoj trojici odmah otkazao ugovor o radu, zbog „navodnih organizacionih i tehnoloških promena u preduzeću“. Otpušteni radnici su, tvrde u Sindikatu, godinama radili u „Sanelu“, i bili su angažovani na odgovornim poslovima, tako da navedeni razlozi za raskid ugovora o radu sa njima „nisu tačni“.






– Savez samostalnih sindikata Kragujevcu pružiće pravnu i svaku drugu pomoć trojici otpuštenih radnika, podneće tužbu sudu i Inspekciji rada, a o svemu će obavestiti i ministra rada i socijalne politike Rasima Ljajića, od koga ćemo tražiti reakcija države kako u ovom, tako i u ostalim sličnim slučajevima, ističe se u jučerašnjem saopštenju ovdašnjeg gradskog Sindikata.

U saopštenju se ukazuje i na sve nezavidniji materijalno – radni položaj domaćih radnika, posebno u privatnom sektoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari