Otvoren novi konkurs za Mlade evropske ambasadore 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Novi konkurs za Mlade evropske ambasadore (YEA) otvoren je danas za sve od 18 do 29 godina sa Zapadnog Balkana, saopštila je EU info mreža.

Mladi evropski ambasador je osoba koja sebe vidi kao komunikativnu, željnu da deli vrednosti na kojima počiva EU, učestvuje u projektima i događajima vezanim za EU integracije, navodi se u saopštenju.

Platforma Mladi evropski ambasadori je kreativna mreža mladih aktivista sa Zapadnog Balkana koji dele zajedničku viziju, region ujedinjen u svojoj različitosti, mesto gde svi uče jedni o drugima, a zajedno o Evropskoj Uniji, kroz kreativne projekte i sticanje novih veština.

Cilj mreže je širenje vrednosti na kojima počiva EU i podizanje svesti o saradnji Unije sa njenim partnerima sa Zapadnog Balkana, kao i predstavljanje opipljivih rezultata te saradnje.

Konkurs je otvoren do 30. juna, a radi pomoći potencijalnim ambasadorima i ambasadorkama da se prijave, širom regiona će biti organizovani dani otvorenih vrata (YEA Open Days), kada će njihovi vršnjaci koji su već deo mreže podeliti sa njima sve relevantne informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari