Otvorena fabrika za proizvodnju vode u Bačkom Monoštoru 1Foto: Pixabay

U Bačkom Monoštoru danas je otvorena fabriku za proizvodnju pijaće vode čiju su izgradnju, sa 65 miliona dinara, finansirali Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Resorni pokrajinski sekretar Čedomir Božić rekao je na otvaranju da je sekretarijat ovaj projekat finansirao sa 20 miliona dinara, a da je ostatak sredstava obezbedio Grad Sombor.

„Istakao bih da je veoma značajno za građane Bačkog Monoštora što smo rešili problem snabdevanja zdravom pijaćom vodom i, naravno, nastavljamo dalje sa zajedničkim ulaganjima Sekretarijata za poljoprivredu i Grada Sombora da rešavamo probleme vezane za pijaću vodu i u drugim mestima“, rekao je Božić.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković najavio je da će uskoro i stanovnici Stapara i Doroslova dobiti pijaću vodu u svojim domovima.

„Najbitnije je da su stanovnici Bačkog Monoštora konačno dobili pijaću vodu. Svakako da su dobre vesti za stanovnike Stapara i Doroslova da su počeli radovi na izgradnji buster stanice, zajednički projekat Pokrajinskog sekretarijata i Grada Sombora, kao i to što će lokalna samouprava i narednih godina izdvajati znatna sredstva za vodosnabdevanje“, rekao je on.

Dodao je da su u pripremi projekti za Telečku, a u planu je projekat za Gakovo, kao i da imaju gotov projekat za dovodnik vode za Stanišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari