Otvoreno dečije igralište u kragujevačkom selu Dobrača 1Foto: Grad Kragujevac

U Kragujevačkom selu Dobrača, u dvorištu škole OŠ “21. oktobar” otvoreno je novo dečije igralište.

Ljuljaške, tobogan, penjalice i druge sprave, kao i parkovski mobilijar i tartan podlugu izradilo je kragujevačko preduzeće Šumadija, a donacija su holandske kompanije CTP Invest.

Na otvaranju igrališta, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović je istakao da Kragujevac podjednako ulaže u sportsku infrastrukturu kako u gradu, tako i na selu i time želi da pokaže da mu je stalo da mladi ne odlaze iz svojih sela.

– Ovo dečije igralište je istog kvaliteta i sadržaja kao i ona u centru grada jer želimo da svi imaju istu šansu kada su obrazovanje i bavljenje sportskim aktivnostima u pitanju. Ovo je način da motivišemo mlade da izađu iz svojih kuća, ostave računare, tablete i mobilne telefone i svoje slobodne vreme provedu sa vršnjacima, istakao je Stevović.

Izdvojeno odeljenje OŠ “21. oktobar” u Dobrači ima deset učenika, od kojih su dva u predškolskom uzrastu, kaže učitelj Miloš Taković, i ističe da je igralište od velikog značaja za njih jer dobijaju iste uslove za druženje kao i njihovi vršnjaci u gradu.

Do kraja godine, po rečima Stevovića, biće završena još dva igrališta i to u mesnim zajednicama Lepenica i 21. oktobar.

Time će u 2022. godini biti završeno sedam terena za male sportove, isto toliko igrališta i četiri teretane na otvorenom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari