Posle jednodnevnog predaha u Beogradu, od prijateljske utakmice s Rusijom u Dubaiju, (još samo par dana) selektor Siniša Mihajlović i fudbaleri A reprezentacije Srbije produžili su juče na Zlatibor, jer sutra u obližnjem Užicu igraju revijalni meč s ekipom selektiranom od strane novinara i trenera lokalnog superligaša Slobode Point Ljubiše Stamenkovića.

– Protiv Rusije smo odigrali kao da je kvalifikaciona utakmica. Nismo se opuçtali već smo svih 90 minuta bili konstantni, pa je do samog kraja bilo neizvesno da li ćemo mi pobediti ili će ostati nereçeno. To je bitna razlika u odnosu na prethodne velike mečeve, na kojima smo imali uspone i padove – zadovoljan je naš vezista Zoran Tošić izdanjem u poslednjem zvaničnom nastupu „orlova“ u ovoj godini.

Na isteku 2013. Srbija je vezala nekoliko obećavajućih partija i dobrih rezultata u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo (Hrvatska – 1:1, Makedonija – 5:1) i proveri s Japanom (2:0), pokazavši da je ova generacija dobar zalog za budućnost i da bi da nije bilo brojnih grešaka u koracima (najviše selektora Mihajlovića) makar do do poslednjeg kola u Grupi A bila u trci za baraž, a ne već na polovini iste ostala bez realnih šansi da se u doigravanju dokopa Brazila.

– Ne zanosimo da sto u ovih nekoliko jakih provera izrasli u moćnu selekciju, ali na dobrom smo putu da postanemo ozbiljan tim. Nadam se već u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope. U tom kontekstu i ovoj test utakmici seriozno prilazimo – uverava prvotimac ruskog CSKA, koji poslednjih meseci igra u životnoj formi.

Njega će užička publika gledati uživo, ali neće štopera Milana Biševca (Lion) i levog beka Aleksandra Kolarova (Mančester siti), kojima klubovi nisu odobrili nastup u terminu koji ne postoji u kalendaru Evropske i Svetske fudbalske federacije, odnosno novopečenog oca iz veznog reda „orlova“ Dušana Tadića (Tvente).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari