Pad Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi

U najnovijem rangiranju visokoškolskih ustanova po naučnim oblastima

Ostavite komentar


  1. Univerzitet u Beogradu pao je pre svega na moralnoj listi za 1000 mesta te je ova sangajska na zalost postala nebitna. Pao je zbog mediokriteta od profesora kojima je licni interes ispred opsteg, zbog ljudi sa FON -a kojima je sasvim ok da Mali postane doktor nauka sve dokle god oni i dalje imaju svoje pozicije i apanaze….sramota me je univerziteta na koji sam isao…cast onoklj nekolicini hrabrih profesora poput Teoforovica, Srbijanke Turajlic ili Jova Bakica a svi koji svoj glas cuvaju zakljucan u svojim kancelarijama neka se stide studenata kojima predaju….bruka je ko se sve nastanio na univerzitet (malim slovom), sramota je ko ove stuente uci danas etici i moralu….kada sam.ja studirao sredinom devedesetih profesori su vecinom bili uz nas….jos jednom cast izuzecima i hrabrim profesorima a svi ostali koji sebe tako zovete- stidite se i slobodno idite kod kolega Martinovica, Stefanovica ili Malog

  2. Vec cinjenica da jedan profesor Fizickog fakulteta u Beogradu, cija se struka i profesorska titula jasno ne vidi iz teksta, dovoljno govori o stanju u UB. Gde je rektorka prof.dr.Popovic da kaze koju rec zasto padamo i kad ce konacno pasti poslednja rec o laznim doktoratima – kroz 30 godina?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.