Parking i dalje nećemo plaćati, poručuju žitelji Aerodroma u Kragujevcu 1Foto: Z.S.M.

Žitelji kragujevačkog naselja Aerodrom ne odustaju od protesta zbog odluke lokalnih vlasti da se u njihovom naselju naplaćuje parking. Večeras su se po treći put okupili kod Tržanog centra „Sava” na Aerodromu.

Na istom mestu (i, u istom broju) kao i prošlog i pretprošlog petka kod tržnog centra u naselju okupili su se Aerodromci koji već pune tri nedelje protestuju protiv odluke kragujevačkih vlasti da se u njihovom kraju naplaćuje parking.

U međuvremenu, od prethodnog okupljanja članovi Inicijativnog odbora koji su građani organizovali između sebe, sastao se juče sa predstavnicima Mesne zajednice Aerodrom.

– Na tom sastanku tražili smo i da nam pokažu odluku Gradskog veča po kojoj je odlučeno da se naplaćuje, i po kojoj tarifi, parking prostor na Aerodromu. Odgovorili su nam da oni takvu odluku nemaju i da je nikada nisu imali, kaže za „Danas” jelena Džarić, predsednica ovog Inicijativnog odbora.

Po njenim rečima, posle toga građani su odlučili da se u ponedeljak obrate Gradskom veću i lokalnim vlastima da im tu odluku pokažu i dostave.

– Sa tim zahtevom obratićemo se Gradskom veću Kragujevca, kao i žalbom na odluku koja je već doneta, zahtevajući da se u ovom obliku poništi, ističe ona.

Građani Aerodroma koji ne žele da „tek tako plaćaju parking” samo „zato što je to nekome palo na pamet” kažu da će zahtevati od kragujevačkih vlasti da sprovedu profsionalno sve radnje i istraživanja koja će pokazati ne samo opravdanost čina naplate parkinga, već da se tom studijom pokaže i dokaže koliko u ovom naselju, jednom od najvećih u Kragujevcu, nedostaje parking mesta i kako će i kada ona biti urađena.

Sem odluke da se sa ovim zahtevom, žalbom i predlogom obrate Gradskom veću, na večerašnjem okupljanju čuli su se i predlozi da se nezadovoljni žitelji naselja Aerodrom okupjljaju češće (barem dva puta nedeljno).

U svakom slučaju od protesta ne odustaju, pa je četvrti, za naredni petak, 24. decembar već najavljen večeras.

Da podsetimo, kao što je list „Danas” već pisao još letos je doneta odluka da se u ovom kragujevačkom naselju naplaćuje parking. Po toj odluci gradskih vlasti korišćenje parking mesta je trebalo da (ot)počne da se naplaćuje 1. decembra ali u praksi još nije zaživelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari