Peter Handke: Pravo na stav

Ličnost dana

Ostavite komentar


  1. Kad sam u ono vreme, u jednoj madridskoj knjižari nabasao na špansku verziju „Zimskog putovanja Dunavom, Savom, Moravom i Drinom ili Justicia para Serbia”, nisam mogao da verujem sopstvenim očima. Takav naslov, s takvim potpisom! Mora da je podvala, priprema za novi talas propagandne histerije „Srbi zloupotrebili Handkeovo ime!”
    Kupio sam i esej i njegov „Letnji dodatak zimskom putovanju…”. Propagndni val je zaista naišao, visok kao zid. Handke se nije odrekao ni zareza. Kažu da ga je srpska epizoda koštala Nobelove nagrade, ali kad pogledate onu švedsku doktoresu kako juri grešnog Dilana za govorčić i sličicu, možda selfi, naš Handke je dobro i prošao.

  2. Pravo na stav?? Churchill je rekao: "Stav je kao zadnjica, to svako ima".

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.