Petrušić o Radaru: NIN smo napustili jer nismo hteli da svakim danom volimo Vučića sve više 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Prvi broj nedeljnika „Radar“, novog političkog nedeljnika United media, od danas je u prodaji ali, se od ranih jutarnjih sati na kioscima u centru Beograda, već ne mogu naći. Novinarka Radara Sandra Petrušić za N1 je govorila o tome zašto je cela redakcija napustila NIN i o čemu se čitaoci mogu informisati ukoliko uzmu prvi broj novog nedeljnika.

Radar je osnovan nakon što je redakcija NIN-a dala otkaz, zbog neslaganja sa „promenom koncepcije“ koju je najavila nova vlasnica.

„Mi smo napustili redakciju jer smo shvatili da je došlo vreme kada ti neko kaže „od sutra voliš Vučića, ne moraš prvi dan da ga obožavaš svim srcem, ali ćemo ga svakim danom voleti sve više“. Nakon toga mi smo svi razmišljali šta ćemo. Sve institucije u našoj zemlji su uništene, pa onda je očekivano da se i jedan NIN uništi. Tako da je nama ponuda od United media bila fantastična, jer je značila da svi možemo da nastavimo da radimo svoj posao i da imamo prvi put leđa za to“, rekla je Sandra Petrušić.

Govoreći o tome šta sve očekuje čitaoce ukoliko kupe prvi broj nedeljnika, ona se osvrnula na tekst „Podobni mogu sve“, koji se bavim kriterijumima po kojima se određeni tužioci postavljaju na funkcije.

„Čekali smo promenu Ustava i naša tužilačka strukovna udruženja su me ubeđivala da će nam ona nešto doneti i da ćemo imati nezavisno tužilaštvo, onda smo shvatili da ni zakon ni institucije ne znači ništa ako se biraju samo podobni kadrovi. Prvi tužilac koji je kao nandidat prošao je bio onaj koji je pustio na slobodu Milana Radoičića nakon Banjske, a isti taj čovek je za to vreme pohapsio sve studente koji su demonstrirali zbog krađe izbora i tražio pritvor od 30 dana. To je vraćanje u Severnu Koreju ili Rusiju“, kaže Petrušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari