United Media pokrenula novi politički nedeljnik Radar 1Foto: UM

United Media pokrenula je u Srbiji novi politički nedeljnik Radar koji će izlaziti svakog četvrtka, a publici će biti dostupan i kroz digitalno izdanje radar.rs.

Tim iskusnih novinara, predvođen glavnom i odgovornom urednicom Vesnom Mališić, čitaocima će donositi istraživačke priče, analize političkih i društveno ekonomskih zbivanja u zemlji i svetu kao i intervjue sa zanimljvim ličnostima koje imaju šta da kažu. Radar će osvetljavati i otkrivati društvene i socijalne anomalije i ekonomske mitove, kritički će analizirati kulturni spektar, kreativne procese i kulturne politike.

Potpuno nezavisan od svih vrsta pritisaka, novi nedeljnik je namenjen pojedincima koji, pre svega, cene kvalitet.

Tim čine provereni i hrabri novinari sa integritetom, koji su dokazali da su imuni na bilo kakve pritiske ili pretnje i koji su, tokom bogate karijere, višestruko nagrađivani za svoj rad. Javnosti su poznati kao vrsni novinari čiji stil pisanja jasno prepoznaju i kojima veruju. Urednički kolegijum pored Vesne Mališić čine Milan Ćulibrk, Dragan Jovićević i Zoran Preradović a za Radar će pisati: Vuk Z. Cvijić, Vera Didanović, Marko Lovrić, Vladan Marjanović, Dragana Nikoletić, Luka Petrušić, Sandra Petrušić, Milan Radonjić, Stefan Slavković, Radmila Stanković i Mića Vujičić.

“Izuzetno mi je drago što su ovi vrsni profesionalci postali deo kompanije United Media. Kroz svoj dosadašnji rad su pokazali kako se profesionalno obavlja posao i kako se odoleva svim pristiscima u odbrani pravog novinarstva. Čitaocima ćemo ponuditi nedeljnik koji pokreće i nameće važne teme, koji istražuje, koji analizira kontekst i otvara prostor za dijalog u društvu. Jedan ozbiljan magazin i sajt koji poštuje najviše standarde profesije i ne podležu senzacionalizmu”, istakla je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

„Svaki početak je uvek uzbudljiv ali ipak, odavno nisam osetila toliki entuzijazam novinara i urednika i radost kad je štamparska mašina na traku stavila prve primerke nedeljnika. Uverena sam da će Radar biti pouzdan saveznik javnosti kome se veruje i koji vraća snagu i autoritet novinarskoj reči. Mi imamo ambiciju da podižemo standarde objektivnog, hrabrog, kritičkog i visoko profesionalnog novinarstva a na to nas obavezuje i ogromna podrška javnosti koju smo dobili dok smo pripremali nedeljnik Radar”, istakla je Vesna Mališić.

Redovni kolumnisti novog nedeljnika biće Saša Ilić, Danica Popović, Predrag Peca Popović i Dragan Velikić a čitaoci će u svakom broju uživati i u karikatrama neprevaziđenog Dušana Petričića.

United Media u svom portfoliju ima više od 120 medija: 60 televizija, 40 portala kao i radio stanice i štampana izdanja. Posluje u osam zemalja i zapošljava 4.200 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari