„Stanje je takvo da su i pacovi pocrkali“: Pionir, jedna od najpoznatijih zgrada u Kragujevcu, propada od temelja do krova (FOTO)

Ostavite komentar


  1. Da čovek zaplače. Idealna za skok u svetlu budućnost. Šta kaže glavni ložač? Oće i primi?

  2. Kazu da je ta zgrada „ukleta“. Vlasniku placa na kom je sazidana su oduzeli taj plac (bez naknade) i on se obesio na gradilistu. Malo „mladji“ Kragujevcani znaju za to. Nije urbana legenda.
    Stanove su dobijali iskljucivo visoki gradski funkcioneri, sekretar komiteta, predsednik opstine. To je najstrozi centar grada.
    Onda su devedesetih „otkupili“ te stanove za par maraka, a sada bi da im neko drugi sredjuje zgradu.
    Neka plate, i onako su sve dobili za dzabe.

  3. Dobili od milosevica za tepsiju ribe i da im Grad odrzava zgradu.Ne,nego ih treba kaznjavati.

  4. Saglasna sa KG. Ako imaš privatni stan ili kucu zašto bi mi svi iz zajednickih prava trebalo da ti održavamo krov? Ako nemaš para, prodaš onome ko imaš pa se selis tamo gde možeš da priuštim.

  5. @KG
    Sram te bilo, nalupa gluposti gomilu celu. Odmah se vidi da nisi Kragujevčanin, da si se dovukao od „negde“. Da su ti baba i deda plaćali samodoprinos za vodu, kanalizaciju, stanove, pa roditelji, pa ti, ne bi tako govorio. Iz svake porodice, nekoliko članova je sve to plaćalo, godinama i godinama. Za tvoju informaciju, niko nije nije otkupio stan za „par maraka“, jer i ono koliko su platili, preplatili su. Ljudi su u problemu, a ti se praviš pametan.

  6. Sta lupetaju ovde neki…stanovi jesu u njihovom vlasnistvu ali zgrada nije, inace da jeste oni bi prodali celu zgradu nekom investitoru za debelu lovu i odselili se.

  7. Ljubi ca. Šta je čovek pogrešno napisao? I moji roditelji kao i baba i deda su plaćali doprinose pa nisu dobili ništa. Kako su ovi došli do stanova zna se ali zgradu treba sami da održavaju. Čuj obratili se gradu za sanaciju krova. Ko je meni i ostalim kragujevčanima zamenio krov?

  8. nesa. grad finasirao obnovu zgrade prosveta koja je privatno vlasnistvo i gde se placa debeo zakup sad ce da finansiraju i rekondtrukciju balkana itd

  9. Neka dovedu direktorku Koraka sa direktorom Zavoda da taj pakleni dvojac unapredi stanje, pa za dve nedelje imate najuspesniji podvig ikada za kragujevacku kulturu!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.