Počela rekonstrukcija dvorca u Beočinu

ZONA 021

Ostavite komentar


  1. Pitam se da li će rekonstrukciju ovog velelepnog dragulja da podrži – čitaj – finansijski pomogne i fabrika cementa i gradjevinskog materijala Lafarge?

  2. "…a uz opštine Sremski Karlovci, Irig i Beočin koje leže na levoj obali Dunava,…"
    TO SU SREMSKE OPŠTINE I "NA DESNOJ OBALI DUNAVA" SE NALAZE!!! Malo osnovne geografije ne bi škodilo!!!
    Pozdrav iz Banata!

  3. Smesno je smatrati Beograd centrom sveta! To izjavljujem kao Beogradanin u trecoj generaciji. Dakle, to je ipak desna obala Dunava da bi nas svet razumeo i da ne budemo uvek po svaku cenu drugaciji nego svi ostali. Malo razuma treba!

  4. Srem- desna obala Dunava. Ne odredjuje se na osnovu gledanja iz Beograda već na osnovu toga gde je izvor reke.

  5. Proterivanjem preko 500.000 vojvođanskih Nemaca i Mađara (u periodu od 1945 – 1952 i kada je ubijeno oko 50.000 ljudi) pisvojeni su njihova imanja, zdanja, fabrike pa čak i groblja i crkve. "Vlakovima bez voznog reda" su dovoženi ljudi iz Like, Banije i Korduna koji su se prema tim nekretninama, vekovima stvaranim vandalski ponašali. I tadašnja prtizanska vlast je ili prisvojila ili uništila veliki broj zamkova, palata i bogomolja. Da li ovo znači povratak starog sjaja Vojvodine videćemo.

Ostavite komentar


Društvo

Proricanje krivičnih dela 10

Proricanje krivičnih dela

Tri karte za Holivud. Verujem da je svako gledao ovaj film u kome Branislav Lečić glumi komandira policijske stanice Gornje Polje, zaduženog da organizuje doček druga Tita. Kako bi sve bilo savršeno, on zabranjuje seljacima da drže stoku, zatvara sve koji bi mogli da predstavljaju "opasnost" i na kraju hapsi i rođenog brata koji je u tom trenutku došao iz Amerike, jer i on je sumnjiv.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.