Pojačan intenzitet saobraćaja, putevi prohodni 1Foto: Putevi Srbije/Arhiva

Saobraćaj u Srbiji je pojačanog intenziteta što je uobičajeno za početak vikenda i predstojeće praznike, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS) i dodao da je prohodnost puteva dobra.

Prohodnost puteva je dobra, ali se avetuje oprez zbog mokrih kolovoza i opasnosti od odrona.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima trenutno nema čekanja dužeg od 30 minuta.

Vozači na putu ka prelazima Horgoš i Kelebija treba da očekuju pojačan saobraćaj i čekanje na graničnu proceduru od 45 do 65 minuta.

Radovi su u toku na više deonica u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, naveo je AMSS.

U Srbiji će ujutro biti slab mraz, tokom dana umereno do potpuno oblačno, a uveče ponegde sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će bit slab i umeren, jugozapadni. Najniža temperatura kretaće se od minus četiri do četiri, a najviša dnevna od pet do 12 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno, veći deo dana suvo, a uveče sa slabom kišom. Vetar će biti slab i umeren, jugozapadni. Najniža temperatura biće oko četiri, a najviša dnevna oko deset stepeni Celzijusa.

Kod većine hronično obolelih tegobe mogu biti u pojačanju usled nepovolјnog uticaja biometeoroloških prilika. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom, reumatski bolovi i neraspoloženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari