Pokradene sadnice Pančićeve omorike u kragujevačkom Velikom parku 1Foto: JKP Šumadija Kragujevac

Poslednjih meseci, uprkos stalnim apelima iz Javno komunalnog preduzeća „Šumadija” učestale su krađe sadnica, cveća i ukrasnog bilja iz Velikog parka u Kragujevcu. Noćas su na meti lopova bile sadnice Pančićeve omorike.

– Krađa i uništavanje sadnog materijala sa javnih zelenih površina čest je slučaj u našem gradu. I pored brojnih apela ponovo smo svedoci vandalskog ponašanja nesavesnih pojedinaca, kažu iz JKP „Šumadije”.

U svom obraćanju javnosti oni potvrđuju da su u kragujevačkom Velikom parku ukradene četiri sadnice Pančićeve omorike o čemu su obavešteni nadležni organi.

– Osuđujemo ovaj čin i još jednom apelujemo da se ne uništava javno dobro jer osim materijalne štete narušava se i izgled grada, apeluju po ko zna koji put iz JKP „Šumadije” na Kragujevčane.

Da podsetimo pre manje od mesec dana iz Velikog parka u Kragujevcu tokom vikenda ukradeno je više od 15 komada četinarsko šiblja – fotinije.

Takođe, pretposlednjeg vikenda u septembru ukraden je veliki broj sadnica sa cvetnih površina alpinetuma u gornjem delu Velikog parka.

Više vesti iz ovog grada čiatajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari