Pokrenut postupak za predlaganje dva člana REM-a 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Na sednici Odbora za kulturu i informisanje pokrenut je postupak predlaganja dva kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Predsednica skupštinskog odbora Sandra Božić objasnila je na sednici da zameniku predsednika saveta REM Goranu Petroviću mandat ističe 31. marta 2022. godine, pa je potrebno pokrenuti postupak predlaganja novog člana.

„Propisano je da člana mogu da predlažu univerziteti akreditovani u Republici Srbiji i to iz reda uglednih stručnjaka iz oblasti koja su od značaja za oblast regulatora, na period od pet godina i može biti dva puta izabran“, rekla je Božić.

Ona je dodala da članu odbora Radoju Kujoviću mandat ističe 27. decembra 2021. godine i ponovo pročitala da je „propisano da javni poziv bude objavljen najmanje šest meseci pre isteka mandata“.

Odbor je odlučio da pokrene postupak za predlaganje kandidata za člana Saveta REM-a koje predlažu udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece ako su registrovana najmanje tri godine pre dana raspisivanja javnog poziva i imaju bar tri realizovana projekta u poslednje tri godine.

Nije bilo prijavljenih za diskusiju, niti je konstatovano da skupština u proceduri kasni mesec dana, odnosno četiri meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari