Policija identifikovala dve osobe povezane s aktiviranjem ručne bombe u Severnoj Mitrovici 1Foto: RTK (arhiva)

Zamenik direktora Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani potvrdio je večeras da su identifikovane osobe osumnjičene za aktiviranje ručne bombe u Severnoj Mitrovici od čega su povređene dve osobe.

U izjavi za Radio Slobodna Evropa on je rekao da smatra da je taj sukob rezultat prethodnih problema između tih ljudi i da nema ni etnički, ni politički karakter.

Direktor Bolničkog kliničkog centra u Severnoj Mitrovici Zlatan Elek ranije je za Radio Slobodna Evropa rekao da je pacijent sa inicijalima N.V. na reanimaciji zbog rana od bombe.

On je, kako je ranije izjavila policija, rekao da njegov život nije u opasnosti.

„Sve dijagnostičke procedure i konsultacije sa drugim specijalistima se još rade. Tokom dana biće odlučeno da li će nastaviti lečenje u ovom centru, ili će mu biti potrebno lečenje u nekoj drugoj tercijarnoj zdravstvenoj ustanovi na nivou Srbije“, kazao je Elek.

Po njegovim rečima, druga ranjena osoba trebala je da bude hospitalizovana na Ortopediji, ali je svojevoljno napustila bolnicu.

Policija je jutros saopštila da su sinoć, 15. januara u 23.50, tri osobe srpske nacionalnosti, od kojih su dve ranjene, izašle iz Hotela „Biševac“ u Severnoj Mitrovici gde im je prišao automobil iz kojeg je bačena ručna bomba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari