Portal KoSSev danas obeležava 10 godina postojanja 1Foto: Logo

Portal Kosovo Sever (KoSSev) danas obeležava 10 godina postojanja, a tim povodom su ustanovili nagradu za profesionalnost i doprinos javnom interesu – „ČasTnica“.

Portal je preneo da će se nagrada dodeljivati jednom godišnje, 7. februara, na dan kada su započeli sa radom 2014.

Nagrada se, kako su naveli, dodeljuje pojedincu koji je posvećen profesionalnom radu, zastupanju javnog interesa, odlikuju ga integritet, kredibilitet, kao i posvećenost miru i opštem dobru.

Uredništo portala odlučio je da ove godine dodeli dva priznanja – novinaru Milivoju Mihajloviću i posthumno, publicisti Beljulju Bećaju (Belul Beqaj).

KoSSev je naveo da je izbor bio težak, ali da se sam nametnuo u vremenu „neprijateljstva, širenja mržnje i zla, promovisanja licemerja, laži i propagande“.

„Njihova prepiska na našem portalu bila je glas istine i razuma; merilo pristojnosti koje nije ugrozilo intenzivnu iskrenost u njihovom svedočenju. Ispovedali su svoj duboki unutrašnji doživljaj društva u kojem žive i kojem aktivno doprinose, uvek sa kritičke distance pojedinca koji senzibilisano promišlja o sebi i okruženju. Razgovarali su jedan sa drugim. Takva je bila njihova Prištinska veza“, obrazložio je portal.

Nagrada „ČasTnica“ biće uskoro uručena na prigodnoj ceremoniji u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari