"Posle kiše napravi se jezero, a gde ima jezera tu je i riba. Tako smo počeli da pecamo nasred ulice": Muke Zaječaraca iz Sarajevske 1Foto: M.S. / Danas

Stanari dela Sarajevske ulice godinama muče muku sa vodom nakon kiše. Kako oni kažu nakon jačeg pljuska napravi se “jezero”, i prolaska nema, pošto ulica nije asfaltirana. Jedan od stanara simbolično je pecao u bari.

Zaječarac Nikola Pantić kaže za Danas da je tako godinama, a poslednje obećanje je bilo pred prošle lokalne izbore.

“Reč je o Sarajevskoj ulici iza prodavnice “Titan”. Još prošle godine su planirali da je asfaltiraju ali su samo prokopali i tako ostavili. Kada padne kiša ne može da se prođe kroz ulicu, pošto se napravi ogromna bara. Već nekoliko dana nemamo ni struju u ulici i totalni je mrak, a niko se ne interesuje za taj deo grada”, kazao je on.

"Posle kiše napravi se jezero, a gde ima jezera tu je i riba. Tako smo počeli da pecamo nasred ulice": Muke Zaječaraca iz Sarajevske 2
Foto: M.S. / Danas

Dok idemo do pomenute ulice, pokušavamo nekako da prođemo pored velike bare, koja je prekrila celu ulicu. Veštim koracima izbegavo da stanemo u vodu, a pomoć pri kretanju su nam stanari koji su nas dočekali.

Ranđelović Milorad živi u Sarajevskoj ulici više desetina godina, i kaže da nakon svakog pljuska situacija sa vodom u ulici je ovakva – dobijaju jezero koje nisu tražili.

“Posle kiše ovde je nemoguće proći. Više puta smo pričali sa ljudima iz mesne zajednice, da se ovo sredi, ali nakon obećanja prošle godine pred izbore, više se niko nije pojavio. Nakon toga sreo sam predsednika mesne zajednice “Kotlujevac” ali mi je on samo kazao da je ulica ušla u proceduru. Gradonačelnik Zaječara je kazao da ne zna da ova ulica postoji, a dolazio je ovde”, ističe naš sagovornik.

"Posle kiše napravi se jezero, a gde ima jezera tu je i riba. Tako smo počeli da pecamo nasred ulice": Muke Zaječaraca iz Sarajevske 3
Foto: M.S. / Danas

I Mirjana Đorđević ističe za Danas da je sramota da u XXI veku, ljudi nemaju asfalt, a uz to kada padne kiša, ne mogu da izađu iz svojih dvorišta.

“Ja ne živim stalno ovde, ali komšije kažu da su pred izbore obećali uređenje. Ovde su samo prošle godine počeli da kopaju, kao napraviće ulicu, i sada ne možemo ni kolima da uđemo, a tek kada padne kiša nastaje pravi košmar”, objašnjava sagovornica Danasa.

Kostić Srbin, živi duže od 50 godina u pomenutoj ulici i, kako kaže za Danas, godinama su ovde dolazili političari, obećavali, ali ništa do sada nisu ispunili.

“Imam 75 godina i od kada znam za sebe ulica ovako izgleda. Dolazio je Ničić, predstavnici mesne zajednice, ali i mnogi drugi kada su bili izbori, obećavali, i naravno nikada nisu ispunili. Čujem da je Ničić kazao da ne zna gde je naša ulica”, ljutito kaže Srbin.

Jović Svetomir navodi da je u jednom trenutku bila bačena rizla, ali onda se dogodilo nešto što niko nije očekivao.

"Posle kiše napravi se jezero, a gde ima jezera tu je i riba. Tako smo počeli da pecamo nasred ulice": Muke Zaječaraca iz Sarajevske 4
Foto: M.S. / Danas

“Nisu oni samo raskopali ulicu, kao što komšije kažu, već su i rizlu bacilli, pa je lepo izvaljali i utabali, i mogu reći da je pristojno tada izgledala ulica, ali kratko. Zašto to kažem? Zato što su onda pokupili tu rizlu i odvezli da asfaltiraju neku drugu ulicu, a nama su sada ostavili jezero. U drugom delu ulice sada je blato, tako da smo mi sada blokirani ovde”, kaže za Danas on.

Prema rečima stanara ove ulice, najstrašnije je noću, kada se deca vraćaju ili žele da prođu kroz ovu ulicu, a uličnog svetla nema.

Bez obzira na to što nemaju asfalt, što je put do glavne ulice blokiran, stanare ove ulice nije sprečilo, da donesu pribor za pecanje i pokušaju da “upecaju” nešto jer, kako oni kažu, ako nema asfalta ima jezera, a gde ima jezera ima i ribe.

"Posle kiše napravi se jezero, a gde ima jezera tu je i riba. Tako smo počeli da pecamo nasred ulice": Muke Zaječaraca iz Sarajevske 5
Foto: M.S. / Danas

Ostaje samo jedna misterija – da li imaju dozvole za pecanja, da pored postojećih problema, ne dobiju kaznu od ribočuvara, za pecanje na „crno“.

U nameri da čujemo komentar gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, ali i predsednika mesne zajednice “Kotlujevac”, pozvali smo ih telefonom, ali se oni do objavljivanja ovog teksta nisu javljali.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari