Požarevačka policija podnela je krivične prijave protiv trojice osumnjičenih za nanošenje teških povreda mačetom u međusobnom obračunu, a dvojica su zadržana u policiji.


Policijsko zadržavanje određeno je Voji R. (31) iz Majdanpeka i Dejanu M. (43) iz Požarevca, a krivična prijava podneta je i protiv Zorana G. (38) iz Ostrova koji je zbog težine povreda smešten u požarevačku bolnicu.

Trojica osumnjičenih su se 23. februara jedan sat iza ponoći, u porodičnoj kući Dejana M., koja se nalazi u ulici Cane Babović bb,nakon zajedničkog konzumiranja alkohola prvo posvađali, a potom fizički obračunali u kom je korišćena mačeta.

Voja R. koji je imao 2,16 promila alkohola ukrvi, mačetom dugom 53 santimetara više puta je u ruku i glavu udario Zorana G. nanevši mu otvoreni prelom leve nadlaktice, rasekotine obe podlaktice i posekotine glave, dok ga je Dejan M. udario više puta pesnicom u glavu. Nakon toga, kako se dodaje u saopštenju policije , povređeni Zoran je oteo mačetu, njome udario Voju R. nanevši mu prelome i iščašenja kostiju obe ruke i povrede tetive obe ruke.

Jedan komšija Dejana M. Kaže da je te noći nekoliko sati iza ponoću neko pokucao na njegova ulazna vrata i da je njegova supruga kroz špijunku videla čoveka golog do pojasa.

– Moja supruga pogledala je kroz špijunku, gde je ugledala čoveka do pola golog. Došla je u sobu i pozvala me da zajedno otvorimo vrata. Kada smo otvorili vrata ispred njih nikog nije bilo. Ugledali smo veliku lokvu krvi ispred vrata, kao i tragove krvi koji su išli ka kapiji. Nesretni čovek verovatno je pokucao na naša vrata da traži pomioč. Šta se desilo sa njim i šta je bilo, stvarno ne znam. Znam da nam je trebalo dosta vremena da operemo pod i uklonimo krvave mrlje – priča jedan od komšija ne želeći da mu spominjemo ime.

Istražni sudija Osnovnog suda u Požarevcu odredio je pritvor do 30 dana vlasniku kuće u kojoj se tuča dogodila Dejanu. M. Dok je Voja. R. pušten da se brani sa slobode. O statusu Zorana. G. koji je teško povređen i koji se nalazi u bolnici sudija će naknadno odlučiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari